Το πρώτο επίσημο site του Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος. Το site θα λειτουργεί για την ενημέρωση των μελών του και μη. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικές για το σωματείο, μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα τηλέφωνα(προτείνεται) ή το e-mail τα οποία βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας . Οτι νέο προκύπτει θα αναρτάται άμεσα στο site.

Καλή μας αρχή!!!

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ ΒΟΛΟΣ. Δ/ΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΣΤΟΙΧΟΣ 1Α Υ-1 ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΙΧ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΚ,43100
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ 74/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ 2242/25-4-2013 ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟY. E-mail: billi131169@gmail.com Κινητό: 6981026258


Καταρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους Συμβασιουχους ΠΠΥ και μόνιμους που παρευρέθηκαν στο Συλλαλητήριο  μας που παρότι τα έξοδα την ταιλαιπωριά τον καιρό και την προπαγάνδα διαφόρων να μην παρευρεθούν ήρθαν. Τα πραγματα έχουν εξής:
Πραγματοποιηθηκε συνάντηση  Αντιπροσωπειας  6 Συμβασιουχων από όλοι την Ελλαδα με την Υφυπουργό ΠΡΟΠΟ κ. Παπακωστα τον Αξιοτιμο Αρχηγό κ. Ματθαιόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Με την κ. Γεροβασιλη δεν ήταν εφικτό να συναντηθούμε καθότι ψηφιζόταν νομοσχέδιο στην Βουλή που αφορούσε τα αεροδρόμια και συνεπώς ήταν νομοσχέδιο του υπουργείου μας. Η κ. Υφυπουργός αναγνώρισε την ομηρία ετών του κλάδου μας από άλλες κυβερνήσεις. Μας είπε ότι γνωρίζει το θέμα μας και ότι πρέπει να τελειώσει και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να λύσει το πρόβλημα των 1250 συμβασιουχων πυροσβεστών. Τον λόγο πήρε ο κ. Αρχηγός και με την σειρά του μας δήλωσε ότι μας χρειάζεται, ότι δεν περισσεύει ούτε ένας, ότι μας έχει ανάγκη το Π.Σ. και ότι δεν μπορεί να έχουμε 3 ταχυτητων εργαζομένων στο Π.Σ.
Και απευθυνωμενος στην κ Υπουργό της είπε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση.
Τον ρωτήσαμε γιατί έστειλε αίτημα για  επιπλεον  πρόσληψη 2000 συμβασιούχων και του είπαμε ότι αυτό εμποδίζει την επίλυση του εργασιακού μας.
Μας απάντησε ότι δεν μας αγγίζει αυτό και ότι πάντα η πολιτεία έστω και τελευταια στιγμή ανανεώνει τις συμβάσεις μας. Εμεις επιμειναμε στις θέσεις μας για μόνιμη   και σταθερή εργασία  και των 1250 συναδελφων.
Η απαντηση που πήραμε είναι πως θα υπάρξει πρόβλημα για τους συναδέλφους άνω των 60 ετων και τους είπαμε ότι μπορουν να απασχοληθούν σε πυροφυλακια. Το θεμα των 70 περίπου επιλαχόντων έιναι σε καλό δρόμο για την ένταξη τους στους ΠΠΥ. Υπηρξε εποικοδομητικος διάλογος και ανταλλαγές απόψεων θέσεων και προτάσεων που θα μεταφερθουν στην κ. Υπουργό και θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση.
Μετα μεταβήκαμε στο Υπουργείο Ανασυγκρότησης στην Βουλή και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου παραδόθηκαν ψηφισματα διαμαρτυρίας. Μεταφεραμε τα ίδια αιτήματα στην κ Κοζομπολη, βουλευτή Μεσσηνίας για θέματα ΠΡΟΠΟ  του ΣΥΡΙΖΑ. Καθως και σε πολλους άλλους βουλευτές όλων των κομμάτων. Συναδελφοι, ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια μέχρι της εκλογες και αν σε εύλογο χρονικο διαστημα δεν έχουμε απτά αποτελέσματα θα πρέπει να ξαναβγούμε  στον δρόμο, ενδεχομένως και εντός Δεκεμβρίου.
Ειμαστε το μόνο Πανελλαδικό Σωματείο που αποτελείται μόνο από Συμβασιούχους πυροσβεστες. Στηρίξτε την προσπάθεια μας πριν είναι αργά και πάμε σπίτια μας.




















                                                                Με τιμή για το
                                               Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματειου


                   - Ο-                                                         -Ο-
                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  Βρέκος Βασίλειος                                                           Μπαϊράμης Δημήτριος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου