Το πρώτο επίσημο site του Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος. Το site θα λειτουργεί για την ενημέρωση των μελών του και μη. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικές για το σωματείο, μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα τηλέφωνα(προτείνεται) ή το e-mail τα οποία βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας . Οτι νέο προκύπτει θα αναρτάται άμεσα στο site.

Καλή μας αρχή!!!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ -

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΘ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 1019 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Σας επισυνάπτουμε και το έγγραφο της Ομοσπονδίας το οποίο απαντάμε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) 
ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   
ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.             
  Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com


ΠΡΟΣ :                    1. Πρόεδρο Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  1. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                                    2.  Μέλη του Σωματείου Α.Μ.Θ.

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  134                                           ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   22/08/2015

Σχετ. : Υπ΄αριθ. πρωτ. 1019 - 21/08/2015  έγγραφο της Ομοσπονδίας


 ΘΕΜΑ : ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ 

Εν συνεχεία των πολλών ενημερώσεων από πλευράς  σας εδώ και ενάμιση χρόνο που ασκείται διοίκηση , τα Σωματεία λάβανε και αρκετές για την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ομοσπονδία , που λόγω αυτής παρεμποδίζεται το έργο της και την εύρυθμη λειτουργία της , τώρα ξαφνικά και η  έγκαιρη καταβολή των μισθοδοσιών προς την υπάλληλο της Ομοσπονδίας μας .
 Δεν είδαμε εδώ και ενάμιση χρόνο , από πλευράς σας ποτέ έγγραφό σας το οποίο να ενδιαφερθείτε ή να αναφέρεται για την οικονομική κατάσταση των Σωματείων μελών αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία αυτών , όπως οφείλατε βάση καταστατικού. 
Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να ενημερωθεί και ο κόσμος που εκπροσωπούμε ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει το τι ακριβώς έγινε ποιες αποφάσεις , πότε και από ποιους ελήφθησαν , ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα , για το εάν οι ενημερώσεις τις οποίες βγάζετε ανταποκρίνονται στο 100% με αυτά που πραγματικά έγιναν και αποφασίστηκαν στα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας .
 Διοικητικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας 4 Αυγούστου 2014 
Θέμα : Επιλογή και πρόσληψη υπαλλήλου στην Ομοσπονδία μετά την αποστολή βιογραφικών από ενδιαφερόμενες για τη θέση της γραμματέως .
Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόσληψη της γραμματέως , αλλά η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα επιβάρυναν το ταμείο της Ομοσπονδίας διότι  αυτές καλυπτόντουσαν στο 100% από τον ΟΑΕΔ.
Οπότε ο ισχυρισμός σας στην προσπάθεια να εμπλέξετε  την  μισθοδοσία της υπαλλήλου της Ομοσπονδίας με το ταμείο της Ομοσπονδίας και την μη έγκαιρη καταβολή συνδρομών των Σωματείων μελών σας καταρρίπτετε  , διότι η υπάλληλος επιχορηγείτε  αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ και δεν επιβαρύνει το ταμείο της Ομοσπονδίας . 
Τώρα αν ο Απολογισμός του Οικονομικού Έτους 2014 που δεν έχει εγκριθεί στο Συνέδριο , δημιουργεί προβλήματα στην επιχορήγηση της υπαλλήλου μέσω ΟΑΕΔ , είναι ένα θέμα που ουδέποτε ενημερωθήκαμε  εγγράφως από το προεδρείο της Ομοσπονδίας .
Αλλά ούτε τέθηκε ως θέμα στο προηγούμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2015 ώστε να γνωρίζουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. περί τίνος πρόκειται .
Οπότε πάλι  εκ των υστέρων η ενημέρωση σας  όπως πάντα , για ένα πρόβλημα  όπως «η απόλυσης της υπαλλήλου» όχι τη στιγμή που προέκυψε , ώστε να υπάρξει προσπάθεια να βρεθεί μια λύση , αλλά σαν δεδομένο με μια αποκλειστικά τελεσίδικη απόφασή σας για την απόλυση της , όπως ευρέως μας έχετε συνηθίσει.
Τι προσπαθείτε να μας πείτε με το έγγραφο σας ; 
Ότι η Ομοσπονδία στο εξής δεν έχει υπάλληλο και δεν θα λειτουργούν τα γραφεία της στην Αθήνα , ή γι αυτό πάλι ευθύνονται άλλοι και όχι εσείς ; 
Καλό θα ήταν αυτοί που ασκούν διοίκηση να έχουν και τα κότσια να επωμίζονται και το κόστος των επιλογών τους και όχι να γράφουν σε ενημερώσεις ότι (Με την απώλεια αυτή, κατάφεραν εν μέρει ορισμένοι να υπολειτουργεί η Ομοσπονδία. Ωστόσο, να είστε βέβαιοι ότι η Ομοσπονδία θα παλέψει για να λειτουργήσει και πάλι όπως πρέπει και πως το έργο της θα συνεχιστεί, αποδίδοντας και ευθύνες για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει στους ιθύνοντες).
Ορθόν επίσης είναι να μην προσπαθούν να βρουν  εξιλαστήρια θύματα για την επίρριψη  ευθυνών ,  των οποίων  αποκλειστικά την ευθύνη φέρουν  οι ίδιοι τους διότι  ασκούν διοίκηση , χωρίς να συζητάτε , χωρίς να ενημερώνουν , χωρίς να συνεργάζονται , όπως έχουμε αναφέρει σε έγγραφά μας και κατά το παρελθόν , αλλά και με τον ισχυρισμό που ακούστηκε στο Συνέδριο παρουσία όλων των αντιπροσώπων , από το στόμα του Α΄ Αντιπροέδρου που δεν τον τιμά καθόλου , ότι «εμείς κάνουμε κουμάντο και θα περνάμε αυτά που θέλουμε είτε σαν αρέσει είτε δεν σας αρέσει».
Οπότε για θέματα τα οποία διαχειριστήκατε  αποκλειστικά οι ίδιοι σας  «είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει»  να μην επιρρίπτεται   ευθύνες ,  γιατί πρώτων δεν σας τιμά και δεύτερων εξωθεί την όποια υποτυπώδη συνεργασία στα άκρα ….
Σας έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε έγγραφά μας  , όταν δεν υπάρχει αμοιβαία υποχώρηση δεν προκύπτει κοινή πορεία  και κατά τα κοινός λεγόμενα «αν δεν  ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας δεν πάμε παρακάτω »  αν πάλι δεν υπάρχει αυτή η διάθεση ή πρόθεση να μας το πείτε ώστε να γνωρίζουμε … γιατί μπορούμε  και εμείς  «το πιούμε  μπρούσκο» .
Εσείς επιλέξατε να κινηθείτε με γνώμονα των δικών σας θέλω και όχι των συναδέλφων … ξεχνώντας ότι το μπρούσκο αν δεν το σηκώνεις σε μεθά .
Όσο για το έργο τις Ομοσπονδίας μας αναφέρεται από τη μια …
(να είστε βέβαιοι ότι η Ομοσπονδία θα παλέψει για να λειτουργήσει και πάλι όπως πρέπει και πως το έργο της θα συνεχιστεί) … 
Η Ομοσπονδία απ ότι φαίνετε είναι τα 5-6 άτομα του προεδρείου 
Το προεδρείο θα παλέψει μόνο του ;
Τώρα  ποιο ακριβώς έργο εννοούν ;
Και για τα γραφεία από την άλλη …
(Λόγω της απόλυσης της υπαλλήλου, παρακαλούμε να μην στέλνονται φαξ στο γραφείο καθώς δεν μπορεί να τα λάβει κανείς Οι επικοινωνίες θα γίνονται είτε με mail, είτε τηλεφωνικώς με το Προεδρείο για οτιδήποτε χρειάζεστε.)
Τελικά τόσα έξοδα για τα γραφεία της Ομοσπονδίας  και τον εξοπλισμό προς τι ;
Για να είναι κλειστά ;
Τα έξοδα θα σταματήσουν να επιβαρύνουν το ταμείο τις Ομοσπονδίας  ;
Δεν υπάρχει κανένας από εκεί να τα λειτουργήσει ;
Ο συνάδελφος και Ταμίας δεν είναι από εκεί ;
Η συνδικαλιστικές άδειες των 15 ημερών για το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν ισχύουν ;
Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε για τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα να κρίνουν για το έργο της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας ….
                                                      Με τιμή το                                                                                                                                                
                                                           Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                   του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                             ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                            κιν. 6988615400  & * 715400    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου