Το πρώτο επίσημο site του Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος. Το site θα λειτουργεί για την ενημέρωση των μελών του και μη. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικές για το σωματείο, μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα τηλέφωνα(προτείνεται) ή το e-mail τα οποία βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας . Οτι νέο προκύπτει θα αναρτάται άμεσα στο site.

Καλή μας αρχή!!!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016










Πληροφορηθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο την πρόθεση του Υπουργείου σας να προχωρήσει στην ίδρυση της «αστυνομίας φύσης».
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στο Π.Σ. εργάζονταν από το 1998 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες μέχρι το έτος 2012.
Στο Υπουργείο Γεωργίας προσλαμβανόμασταν με συμβάσεις από το 1975 έως και το 1997 σαν δασοπυροσβέστες και με ειδικότητες οδηγών, δασολόγων, τεχνολόγων, πυροφυλάκωνκ.λ.π. άνθρωποι που είχαμε και έχουμε κατ’ εξοχήν επαφή και δράση με τη φύση και το περιβάλλον.
Από το 1998 εργαζόμαστε πλέον σαν πυροσβέστες στο Π.Σ.
Βάσει του Ν. 3938/12 εργαζόμαστε 4.000 πενταετείς πυροσβέστες με 12μηνες συμβάσεις στο Π.Σ. και 1.500 πυροσβέστες με συμβάσεις 4 ½ μήνες ιδιωτικού δικαίου και έπειτα οι συνάδελφοι επιδοτούνται από το Ταμείο Ανεργίας για 3 ½ μήνες.
Δεδομένων:
Α) Προγράμματα ΕΣΠΑ.
Β) Ν. 2612/98 που η Πολιτική Προστασία εμπλέκεται και εποπτεύει συμβάντα στην πυρόσβεση και καταστολή και πάσης φύσεως επείγουσες καταστάσεις.
Γ) Το Ταμείο Ανεργίας των συμβασιούχων πυροσβεστών (ΟΑΕΔ).
Δ) Την εμπειρία μας.
Θεωρούμε ότι η Πολιτεία μπορεί να απασχολήσει και να απορροφήσει με ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος και να εκμεταλλευτεί την πολύχρονη εμπειρία μας και την άμεση επαφή και γνώση με το περιβάλλον και γνωρίζοντας καλύτερα απ’ τον οποιοδήποτε και τις τοπικές και περιβαντολλογικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής δεδομένου ότι πολλοί από μας έχουμε άμεση επαφή με αυτό (δασολόγοι, τεχνολόγοι, πυροσβέστες, αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πυροφύλακες και πολλές ακόμα ειδικότητες).
Αξιότιμε κ. Υπουργέ παρακαλούμε να μεριμνήσετε για συνάντηση μαζί σας ώστε να υπάρξουν ανταλλαγές απόψεων και ενημέρωσή μας ώστε να μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων με τα παραπάνω προαναφερόμενα.1
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

                                    Με τιμή
                                                                            για το Δ.Σ. του Σωματείου

                                  -Ο-                                                                                                       -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης ΚωνσταντίνοςΚαρπούζης Φραγκίσκος
            Τηλ.: 6977.522747


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου