Το πρώτο επίσημο site του Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος. Το site θα λειτουργεί για την ενημέρωση των μελών του και μη. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικές για το σωματείο, μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα τηλέφωνα(προτείνεται) ή το e-mail τα οποία βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας . Οτι νέο προκύπτει θα αναρτάται άμεσα στο site.

Καλή μας αρχή!!!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Από το χαμηλά τη μπάλα ... στο χάσατε την μπάλα

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ενημερώνεστε για τις ενέργειες μας , άλλωστε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ασχολείται με ποικίλα θέματα αποπροσανατολισμού , πλην των εργασιακών μας.
Έτσι από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου , συμπεραίνουμε ότι δυο τινά υπάρχου ν :

1ον ‘Η , αυτά που διαβάζετε δεν είστε σε θέση να τα κατανοήσετε , οπότε καλό είναι να τα διαβάζετε δεύτερη φορά και αν χρειαστεί και τρίτη , για να είστε σε θέση να απαντήσετε χωρίς να εκτίθεστε ...

2ον ‘Η , στην προσπάθεια σας να καλύψετε την αδράνεια και την αδυναμία σας να διαχειριστείτε την υπάρχουσα κατάσταση , διαστρεβλώνετε τα γραφόμενα μας και πάτε την κουβέντα αλλού γιατί δεν έχετε να προτάξετε κάτι , οπότε πάλι εκτίθεστε ...

Έτσι όμως δεν προσφέρετε καμία υπηρεσία στους συναδέλφους οπότε κινήστε σε αντίθετη τροχιά από αυτή που πρέπει και το χειρότερο… είναι ότι παίζετε με τη νοημοσύνη τους .

…Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι με τα έγγραφα διαμαρτυρίας - αγωνίας σας στον Πρωθυπουργό , στο Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας , στη Διαρκή Επιτροπή και στους Βουλευτές , είναι ότι τελικά χάσατε τη μπάλα ...
Αυτά τα δυο χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδίας έχετε μπερδέψει τα προσωπικά σας με τα κοινά και στην προσπάθεια σας να εδραιώσετε τις θέσεις σας , στρέφεστε εναντίον Σωματείων και συναδέλφων που έχουν άλλη άποψη και δυστυχώς για σας αφορούν το σύνολο των συναδέλφων .
Επακόλουθο αυτής σας της συμπεριφοράς είναι να ασχολείστε μόνο με θέματα προσωπικού συμφέροντος αλλά και εδραιώσεις σας , όπως π.χ. ποια είναι η ποιο αντιπροσωπευτική Συνδικαλιστική Οργάνωση , βάζοντας τα εργασιακά σε δεύτερη μοίρα , επιμένοντας σε τακτικισμούς με παρωπίδες , ξεχνώντας έτσι το θεσμικό σας ρόλο ….

Τελικά δεν είναι κακό η αντιπολίτευση , γιατί σας βγάζει από την αδράνεια και σας κάνει ποιο ενεργούς , έτσι τρέχοντας να καλύψετε το χαμένο έδαφος , αναγκάζεστε να κάνετε ενέργειες και αυτό είναι όφελος όλων των συναδέλφων ...

Σε ποιους βουλευτές στείλατε έγγραφο διαμαρτυρίας … αυτούς των επικοινωνιακών μας τρικ;
Δεν προλάβαμε να σας συμβουλεύσουμε να περιμένετε την ενημέρωση μελών που θα ακολουθήσει για τη συνάντηση με το Γ.Γ.Π.Π. την επομένη της σύσκεψης με τους Βουλευτές και όχι το αντίστροφο όπως επικαλείσθε …
Όσο για τις υπογραφές , δεν έχει τελειώσει η διαδικασία υπογραφών , θα υπογράψουν άλλοι τόσοι … Οπότε για να μην κουράζεστε κιόλας… περιμένετε , ώστε να βγάλετε ένα συνολικό έγγραφο διαμαρτυρίας

Ομολογουμένως, είστε ένα φαινόμενο... μια κατηγορία από μόνοι σας… Πρώτη φορά η Αντιπολίτευση τραβάει μπροστά και η Κυβέρνηση ακολουθεί… καινοτόμο μοντέλο… Λέτε να είστε η αφορμή και να υπάρξουν μιμητές στις πολιτικές αυτής της χώρας … θα διαπρέψετε για άλλη μια φορά…

Κύριε Κυβερνητικέ…πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις…ενόψει τοίχος!
 

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: «Πόρισμα της ΠΟΠΥΣΥΠ ή γκάφα ολικής»

Επιστολή 2 – Κίμων Μουστάκας .
Αναφέρουν οι συντάκτες και φωστήρες στο πόρισμα:
• «Βρέθηκε παραστατικό εντάλματος με ίδιο νούμερο αλλά με 2 διαφορετικές ημερομηνίες εντός του 2015». Ένταλμα πληρωμής 55/30.09.2012, 540 ευρώ, έξοδα διατροφής που αφορά τις αποδείξεις 110, 112, 117, 120, 115 και,
• Το ένταλμα υπ’ αριθμ. 55/31.12.2012, 1.126,91 ευρώ με αιτιολογία μισθοδοσία προσωπικού.
Από τις αρχείo που έχω ευτυχώς σε φωτοτυπίες γιατί η ΠΟΠΥΣΥΠ νομίζει ότι κρύβοντας και παραποιώντας στοιχεία θα παραμυθιάζει τον κόσμο.
Τα πράγματα έχουν ως έξης: Πράγματι τα 2 εντάλματα πληρωμής είναι ίδια μέσα στο έτος αλλά εκ παραδρομής ενώ στο βιβλίο ταμείου είναι περασμένα σωστά,
Α) Πρώτα απ’ όλα το 55/30.09.2012, με 540 ευρώ για έξοδα διατροφής μελών του Δ.Σ. με αριθμό 110, 112, 117, 120, 115 με έκδοση έτους 2012, προφανώς όντως πληρώθηκαν οι συνάδελφοι γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς ότι δεν πληρώθηκε (σας το επισυνάπτω Σχετικό 1).
Β)Στο 55/31.12.2012, για 1.126,91 ευρώ ομοίως και με το προσωπικό που επικοινωνήσαμε μαζί της και όντως έχει πληρωθεί τότε.
Συνεπώς τα λεφτά δόθηκαν (σας το επισυνάπτω Σχετικό 2).
Πάμε τώρα παρακάτω.
Το πόρισμα της επιτροπής το υπογράφει ο Αν. Γ.Γ. της ΠΟΠΥΣΥΠ και πρόεδρος της Άρτας κ. Βλαχογιώργος Αλέξανδρος, αληθεύει κ. πρόεδρε ότι απέστειλε στις 25/07/2014 το Σωματείο, σου επιστολή διαμαρτυρίας στον προηγούμενο Αρχηγό του Π.Σ. και έπεσε η σχετική κατσάδα από την Περιφερειάρχη τότε.
Μπέρδεψε τον Αρχηγό ο Πρόεδρος της Επιτροπής δεν πήρε χαμπάρι ότι άλλαξε η ηγεσία, σας επισυνάπτουμε το σχετικό έγγραφο 3681 φ203.2 10/9/2014 ακόμα γελάνε στην Ήπειρο. (σας το επισυνάπτω Σχετικό 3).
Πάμε τώρα στο δια ταύτα.
γιατί πάντα όπως ανέφερα η Κρήτη μεριά έφερνε το τεφτέρι - χαρτί στο και πέντε του συνεδρίου, για τους λόγους που προανέφερα δεν λείπουν χρήματα.
Πάμε τώρα στο ρεζουμέ.
Αν ο αξιότιμος κ. Χρηστίδης Νίκος, λογιστής της ΠΟΠΥΣΥΠ, και ο αγαπητός Διονύσης με την εμπειρία που έχει στα Εργατικά Κέντρα κοίταζαν λίγο καλύτερα, θα έβλεπαν στο βιβλίο Ταμείου τον Σεπτέμβριο του 2012, στις 30/09, τα έξοδα διατροφής είναι 540 ευρώ ορθώς (σας επισυνάπτω Σχετικό 4).
Αν βλέπανε και τον 12/2013 που είναι το σωστό, αντί 12/2012 που έγραψα κατά λάθος, θα δούνε ότι υπάρχει παραστατικό 55/31.12.2013 με το ποσό των 1.126,91 ευρώ, (σας επισυνάπτω Σχετικό 5).δηλαδή, άνθρακας ο θησαυρός. Τουλάχιστον έκαναν πολύ μεγάλο κόπο και έμπλεξαν τις αποδείξεις τον 2 ετών και για αυτό μπερδεύτηκαν –εκτέθηκαν .
Όταν ρωτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. ο λογιστής και οι υπόλοιποι αν αντιπαρατέθηκαν και τσεκαρίστηκαν τα ποσά στην τράπεζα εάν υπάρχουν μεταφορές, διπλοκαταθέσεις, αναλήψεις, είπατε ότι δεν έγιναν. Οπότε αγαπητοί συνάδελφοι άλλη μια προσπάθεια του k. Προέδρου «χαμηλά την μπάλα» και το παρεάκι του απέτυχε, όπως απέτυχε να απαντήσει και μεσω «σχολιαστή» γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί την «αλήθεια» όπως επικαλείται.
Στην συνέχεια θα σας απαντήσω και παρακάτω και αλλά περί ταμπακιέρας. Θα πρότεινα στους συντάκτες του πορίσματος να το επανεξετάσουν μην εκτεθούν και άλλο.
Κάπως έτσι συνάδελφοι, με τέτοια επιπολαιότητα σκοπιμότητες και για ιδιοτελείς λογούς διαπραγματεύονται και τα εργασιακά μας που είναι στο ναδίρ, οι συνάδελφοι της ΠΟΠΥΣΥΠ.
ΜΠΡΑΒΟ, και σ’ ανώτερα.
Λίγο υπομονή και επεξεργάζομαι και αλλά στοιχειά όπως προϋπολογισμούς και απολογισμούς.


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ Γ.Γ.Π.Π. κ. ΚΑΠΑΚΗ & ΥΠΌΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com
Αθήνα  07/11/2015
           
ΠΡΟΣ :  Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο. Ιωάννη  Καπάκη  grafeiogsecretary.ayp@yptp.gr

ΘΕΜΑ :  ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αξιότιμε κύριε Γενικέ , 
Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και διευρυμένος διάλογος , με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που απασχολούν και ταλανίζουν  το τριχοτομημένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος , με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού και απώτερο σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης .
           Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας , στο αίτημα μας για συνάντηση αλλά και τον καθορισμό προγραμματισμένων συναντήσεων ενημέρωσης σας από πλευράς μας για τα προβλήματα του κλάδου μας ,  ενημερωθήκαμε  από το γραφείο σας , για το προγραμματισμένο ραντεβού την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ. με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) .
       Σας γνωρίζουμε ότι ο επικεφαλής του Συνδυασμού (ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ) κ. Ιωάννης Παπαναστασίου είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) .
          Παρόλα αυτά σε επίπεδο ενημερώσεων  από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας , δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από πλευρά της  για το επικείμενο ραντεβού που έχει ορισθεί για της 10/11/2015 , σαν Συνδυασμός  μέχρι και σήμερα , 
          Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σας από τα θεσμικά όργανα της Ομοσπονδίας , παρακαλούμε να μας συμπεριλάβετέ στα προγραμματισμένα ραντεβού σας , ώστε και από την πλευρά μας να ακουστούν οι προτάσεις του Συνδυασμού για τα προβλήματα του κλάδου μας που εκκρεμούν .
           Σας γνωρίζουμε επίσης με ΥΠΟΜΝΗΜΑ της θέσεις του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ    τις οποίες  θέλουμε να σας αναπτύξουμε , πρόκειται  για τις προτάσεις μας  έτσι όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι πραγματικά ωφέλιμο να παρουσιαστούν και να συζητηθούν , ώστε να σας μεταφέρουμε τους προβληματισμούς των συναδέλφων έτσι όπως οι ίδιοι τα βιώνουν στην καθημερινότητα κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους , από το υπάρχον καθεστώς του  τριχοτομημένου   προσωπικού .
       Γνωρίζοντας την ιδιότητά σας, εικάζουμε ότι δύναται πραγματικά να αντιμετωπιστούν  χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και γενικότερα να διευθετηθεί το φλέγον ζήτημα της τριχοτόμησης του Πυροσβεστικού Σώματος . 
        Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής  και τη διασφάλιση του φυσικού πλούτου της χώρας μας.   
Καλή δύναμη στο έργο σας. 

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού 
& μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Παπαναστασίου  Ιωάννης
κιν.  6948 401282
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ  &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com
Αθήνα  07/11/2015         
        
ΠΡΟΣ : 1.  Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη  Καπάκη                                                          email : grafeiogsecretary.ayp@yptp.gr 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΘΕΜΑ: Ομογενοποίηση του τριχοτομημένου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος 
Ομογενοποίηση Προσωπικού με την ένταξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος 
Απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων του διαγωνισμού Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης 
Ένταξη των συναδέλφων του 2009 στον πίνακα επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης
Διατήρηση του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη ανανέωση 5ετίας και αύξηση των μηνών εργασίας 
Επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  στους Π.Π.Υ. οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων και ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία αυτή  
Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό το Διεκδικητικό Πλαίσιο της Ανασυγκρότησης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων για την ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού του Π.Σ. Πρόκειται  για τις προτάσεις μας  έτσι όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι πραγματικά ωφέλιμο να παρουσιαστούν και να συζητηθούν. .                                                                                                                                                ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ : 
Η πολιτεία, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, οφείλει να στηρίξει και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία και ετοιμότητα σε 24ωρη βάση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος , σε συνάρτηση πάντα με την καλύτερη δυνατή  αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Προκειμένου να λάβει χώρα  η εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά  θεσμικά υπηρεσιακά  προβλήματα του προσωπικού , σας παραθέτουμε πιο κάτω τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με την αποτελεσματικότητά του Π.Σ.,  σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο .
 Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν την πλήρη ομογενοποίηση  του πυροσβεστικού προσωπικού, ώστε να αρθούν οι όποιες « διαφορές » υπάρχουν στο Π.Σ.,  για να μπορούν να εφαρμοστούν  αυτά που ορίζονται από τον Κ.Ε.Υ.Π.Σ για όλο το προσωπικό απαρέγκλιτα , χωρίς εξαιρέσεις.   
Οι όποιες διαφοροποιήσεις (σε καθήκοντα, βαθμό, ωράρια, μισθολόγιο, ασφαλιστικό, περίθαλψη, άδειες, μεταθέσεις)  είναι τροχοπέδη στην εφαρμογή κανονισμών που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην πρόοδο του Πυροσβεστικού Σώματος , όταν το προσωπικό αυτό κατηγοριοποιείται, λόγω αυτών των διαφοροποιήσεων και της άνισης μεταχείρισής του.
Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και διευρυμένος διάλογος , στον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους όλων των συνδικαλιστικών φορέων  του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ,  να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις απόψεις των συναδέλφων , έτσι όπως οι ίδιοι τα βιώνουν στην καθημερινότητα κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους , από το υπάρχον καθεστώς του  τριχοτομημένου   προσωπικού ( μόνιμο προσωπικό , Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες)  αλλά και τους προβληματισμούς τους  για την ομογενοποίηση  με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτή , αλλά και πότε .
Επιτυγχάνοντας το πρώτο βήμα θα έχουμε συνδράμει ώστε:
Να απαλειφθούν οι όποιες διαφορές 
Να αυξηθεί η αλληλεγγύη και ο σεβασμός του ατόμου 
Να ενισχυθεί  το πνεύμα ομαδικότητας που είναι βασικό συστατικό προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει με αποτελεσματικότητα σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο.
Αποδεικνύεται καθημερινά  ότι πλέον οι προκλήσεις  ολοένα αυξάνουν και διαρκώς γίνονται συνθετότερες στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος.
'Έτσι λοιπόν,  με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού και με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης οφείλουμε από κοινού να οργανώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα του οίκου μας. 
Αξιοποίηση, επίσης, όλου του έμψυχου δυναμικού χωρίς διακρίσεις και τοποθέτηση αυτού, ανάλογα με την επιστημονική κατάρτιση με ανώτατες ή ανώτερες σπουδές συναφείς με το αντικείμενο εργασίας   αλλά και η προηγούμενη εμπειρία , με σκοπό τη μέγιστη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού , τώρα που το Π.Σ. αποτελεί το βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας .
Ένα γεγονός, που συνέτεινε στον επανακαθορισμό του συνόλου του πυροσβεστικού και διασωστικού μηχανισμού της χώρας , μέσα από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του , ώστε να αντεπεξέλθει στις  επιπλέον αρμοδιότητες .
Εντοπίζουμε έτσι τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες , καθώς τις όποιες παθογένειες και αδυναμίες ή ενδεχόμενες απειλές , ώστε να θωρακιστεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα οργανωτικά της επίπεδα όπως αυτά αναφέρονται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος 2015 -2019.  
1. Ομογενοποίηση  Πυροσβεστών  Πενταετούς  Υποχρέωσης
Παθογένειες και αδυναμίες  του θεσμού
Οι παθογένειες που έχουμε εντοπίσει οφείλονται στον τρόπο λειτουργίας του θεσμού του Πενταετή Πυροσβέστη και στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν τον θωρακίζει επαρκώς , με  αποτέλεσμα η αποδοχή και η αναγνώριση αυτού  από την φυσική ηγεσία τις εκάστοτε διοικήσεις και του υπόλοιπου προσωπικού , να μην είναι η αναμενόμενη ή στο βαθμό που θα έπρεπε να είναι , ώστε να λειτουργήσει σωστά  ο θεσμός και να επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα .
Αίτια  παθογενειών : 
1. Ελλιπές και αντιφατικό νομικό πλαίσιο
2. Ελλιπή και απροσδιόριστα καθήκοντα 
3. Ελλιπής πιστώσεις (ωράρια εργασίας : υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες)
4. Μερική  αποδοχή και αναγνώριση του θεσμού
5. Υποβάθμιση του θεσμού
6. Υπάρχουσα Οικονομική συγκυρία 
Αδυναμίες 
Οι αδυναμίες είναι επακόλουθο των παθογενειών και της έλλειψης έκδοσης κανονιστικών πράξεων που εκκρεμούν για να ρυθμίσουν άρθρα και παραγράφους του Ν. 4249/2014 , σε θέματα που αφορούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης όπως :
α. Κατηγοριοποίηση προσωπικού   Το Πυροσβεστικό Σώμα ως ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας που διέπεται από ειδικούς γι’ αυτό οργανικούς νόμους και κανονισμούς και για την εκτέλεση της αποστολής του εφοδιάζεται με τα αναγκαία μέσα και εξοπλισμό , παρόλα αυτά διακρίνουμε την κατηγοριοποίηση του προσωπικού , σε Πυροσβεστικό Προσωπικό και Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης , ενώ και οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν καθαρά πυροσβεστικά καθήκοντα και κοινή αποστολή . 
Σύμφωνα με όλα τα ελληνικά λεξικά ,  πυροσβεστικό προσωπικό σημαίνει το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στην ίδια  υπηρεσία ή σε ίδια επιχείρηση και έχει σχέση με την κατάσβεση των πυρκαγιών . 
β.   Καθήκοντα   Αντιφατικός και Αντισυνταγματικός Διαχωρισμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης σε καθήκοντα με εξαιρέσεις του τύπου «όταν συντρέχουν ειδικοί ή έκτακτοι υπηρεσιακοί λόγοι …. να διατίθενται και σε κύριες πυροσβεστικές δράσεις»  από το υπόλοιπο Πυροσβεστικό Προσωπικό με πλήρη καθήκοντα σε πυροσβεστικές δράσεις.
γ.   Ωράρια   Αντιφατικός και Αντισυνταγματικός Διαχωρισμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από το υπόλοιπο  Πυροσβεστικό Προσωπικό  που θεωρείται ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η επέμβασή του ,  σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του έτους και τελεί σε διαρκή ετοιμότητα για την εκπλήρωση της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος. 
δ.   Μισθολόγιο   Μισθολογικά οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης υπάγονται στο Ενιαίο Δημοσιοϋπαλληλικό Μισθολόγιο του Ν. 4024/2011, ενώ το Πυροσβεστικό Προσωπικό είναι ενταγμένο ορθά και νόμιμα στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχει ως γνωστόν υψηλότερες απολαβές σε όλα τα επίπεδα.
ε.   Βαθμολογική εξέλιξη   Ανεπίτρεπτη νομικά και ηθικά εξαίρεση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τις βαθμολογικές  προαγωγές εν συγκρίσει με το Πυροσβεστικό Προσωπικό . 
στ. Άδειες   Επίσης ανεπίτρεπτος νομικά και ηθικά, διαχωρισμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ως ξεχωριστή κατηγορία προσωπικού , που τους αφήνει εκτός ρύθμισης αδειών του Πυροσβεστικού Προσωπικού, βάση του Ν. 4058/2012 άρθρο 17 κατηγορίες προσωπικού Π.Σ και του Π.Δ. 3/10-01-2014 .   
Το όποιο «έρεισμα» στις ανωτέρω ανεπίτρεπτες νομικά και ηθικά διακρίσεις οφείλετε στον απόλυτα καθαρά τυπικό (και όχι ουσιαστικό) διαχωρισμό του πυροσβεστικού προσωπικού σε ΜΟΝΙΜΟΥΣ και ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ, διότι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχουμε σχεδόν ή απόλυτα τα ίδια ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, παρέχουμε την ίδια εργασία, στις ίδιες συνθήκες και για επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς καθαρά λόγους διεπόμαστε από τις ίδιες διατάξεις, όπως η ιδιαίτερη ιεραρχία, κανόνες πειθαρχίας, στολή, ειδικό δελτίο ταυτότητας κλπ. Συνεπώς, όχι μόνον ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΣ, όπως προαναφέρθηκε από το Μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η πλήρη νομοθετική εξομοίωσή μας μ’ αυτό.
Λαμβάνοντας υπόψη :
1. Τις παθογένειες και αδυναμίες  του θεσμού
2. Τα αίτια των παθογενειών 
3. Τις διαφοροποιήσεις μεταξύ του προσωπικού του Π.Σ 
4. Τις συνθήκες άνισης μεταχείρισης    
5. Το διαχωρισμό που δυσχεραίνει το Πυροσβεστικό Έργο 
6. Την απαλοιφή των όποιων διαφορών
7. Την ενίσχυση  του πνεύματος ομαδικότητας  
8. Την αύξηση  της αλληλεγγύης και το σεβασμό του ατόμου 
9. Τα 4 χρόνια λειτουργίας του θεσμού 
10. Τις αντίστοιχες περιπτώσεις εφαρμογής του θεσμού σε άλλους φορείς 
11. Το απόλυτα αναγνωρισμένο γεγονός ότι τελούμε στις ίδιες συνθήκες με τους συναδέλφους μας του μονίμου Πυροσβεστικού Προσωπικού. 
Συνοψίζοντας :
Για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική εκπλήρωση τα αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η ομογενοποίηση του προσωπικού  για την απαλοιφή των όποιων   διαφοροποιήσεων σε καθήκοντα , ωράρια , επιφυλακές , άδειες , μισθολόγιο , κ.α . 
Διάθεση του προσωπικού στο σύνολο του , ώστε να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες ανάγκες που χρίζουν άμεσων ενεργειών  σε πραγματικό χρόνο εξέλιξης του συμβάντος και όχι μεταγενέστερα αυτού. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός  της 24ωρης λειτουργίας των Υπηρεσιών όλο το χρόνο . 
Πρωτοβουλία έκδοσης νέων ρυθμιστικών πράξεων στην κατεύθυνση ομογενοποίησης του προσωπικού . 
Προτείνουμε :
Ομογενοποίηση    υπό το φως της πρόθεσης του Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιτύχει την πολυσυζητημένη ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος προτείνετε η μονιμοποίηση όλων όσων κατέχουν τη θέση του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης .
2. Άμεση απορρόφηση Επιλαχόντων - Επιτυχόντων - Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  
Θεωρούμε ότι είναι μια άδικη μεταχείριση όσων καρτερικά αναμένουν την πολιτική και φυσική ηγεσία να επιληφθεί του θέματος και να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να πάρει τέλος αυτή η αναμονή. 
Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει γνωστοποιήσει τα οργανικά κενά που δημιουργούνταν κατ' έτος, από το 2012 έως και σήμερα.
 Στο άρθρο 15 στην παράγραφο 6 αναφέρει την κάλυψη του 50% των κενών οργανικών θέσεων που δημιουργούνται κατ' έτος από τον υπάρχον πίνακα των Επιλαχόντων. Η συγκεκριμένη παράγραφος έχει ερμηνευτεί και παρερμηνευτεί κατά καιρούς για την εγκυρότητά της με αποτέλεσμα εδώ και 3,5 χρόνια να μην έχει γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια. Καθώς επίσης το άρθρο 15 παρ. 1 που αναφέρει ο αριθμός των οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη. 
Κατά την "Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος" ο πίνακας των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης πήρε παράταση για άλλα 2 έτη. Παράταση ουσιαστικά της αγωνίας όσων αυτή τη στιγμή εμπεριέχονται σε αυτόν.
Η προσφορά αυτών των ανθρώπων δεν είναι λιγότερη ούτε υποδεέστερη.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και έτσι όπως αυτά εξελίσσονται, δύναται να δοθεί λύση στο ζήτημα των Επιλαχόντων Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης .
Αναμφισβήτητα οι εποχές που διανύουμε, τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται και απαιτούν την επέμβαση όλης της δύναμης που διαθέτει κάθε Υπηρεσία , χωρίς εξαιρέσεις σε πάσης φύσης Πυροσβεστικό έργο.
Είναι ένα μείζον θέμα και μια αδικία που συνεχίζει να υφίσταται σε βάρος των Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Εφόσον η πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά του και όχι μέρος αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ στις τάξεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται απρόσκοπτα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες - γνώσεις - εμπειρία στην προστασία του πολίτη, της περιουσίας του και τον φυσικό πλούτο της χώρας.
Λαμβάνοντας υπόψη :
1. Την υπερδεκαετή λειτουργία του θεσμού του Συμβασιούχου Πυροσβέστη.
2. Τη  συνεχιζόμενη  μέχρι  και σήμερα  προσφορά  στο Πυροσβεστικό Σώμα 
3. Την κοινή αποδοχή της πολιτείας και του κοινωνικού συνόλου 
4. Την πολύτιμη εμπειρία και το συνεχή εμπλουτισμό αυτής και σε συμβάντα  δασοπυρόσβεσης και όχι μόνο
5. Τη γνωστοποίηση κενών οργανικών θέσεων 2012 έως  2014
6. Την   εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας όπως εικάζεται από το 2016, ότι θα γίνει με το σύστημα των απολυτηρίων εξετάσεων σε εθνικό επίπεδο , την διάρκεια σπουδών των  5 εξαμήνων και το γεγονός  ότι επόμενοι δόκιμοι που θα εισαχθούν το 2016 θα αποφοιτήσουν το 2019 δηλαδή το Π.Σ θα ενισχυθεί με νέο προσωπικό το 2019 . . 
7. Τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος που θα προκύψουν το 2015 έως το 2019 σε προσωπικό και την αναπλήρωση των κενών για την εύρυθμη λειτουργία του.
8. Την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας.
9. Τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την επανεξέταση  της ενσωμάτωσης των επιλαχόντων – επιτυχόντων Π.Π.Υ. στο προσωπικό του Π.Σ. στελεχώνοντας τις υπηρεσίες με έτοιμο και έμπειρο προσωπικό
10. Το γεγονός ότι οι Επιλαχόντες συγκεντρώνουν υπέρ του δέοντος τα νόμιμα προσόντα για την κάλυψη των θέσεων και ταυτόχρονα κατέχουν πολύτιμη εμπειρία. 
Συνοψίζοντας :
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει στη διάθεσή του έμπειρο προσωπικό σε πάσης φύσης συμβάντα που μπορούν να συντελέσουν στην εύρυθμη λειτουργία του. 
Δεν επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό με λειτουργικά έξοδα για την εκπαίδευσή του εφόσον αυτή πραγματοποιείται εντός των Υπηρεσιών. 
Τα είδη υπάρχοντα οργανικά κενά δεν μας έχουν γνωστωποιήθει αλλά και αυτά που αναμένεται να δημιουργηθούν, σημαντικά για το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία.
Κατά την 3ετή διάρκεια του πίνακα δεν έγινε καμία επιπλέον απορρόφηση επιλαχόντων έτσι όπως προβλεπόταν από τον Ν. 3938/2011
Η κάλυψη των θέσεων που πραγματοποιήθηκε κατά καιρούς δεν ήταν παρά η πλήρωση των κενών που προέκυπταν μέχρι και τον αριθμό των 4000.
Εδώ και δυο χρόνια εκκρεμή η κάλυψη των είδη υπαρχόντων κενών 
Προτείνουμε :
α) Την αύξηση των θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ,      βάσει του  Ν. 3938 του άρθρου 15 της παρ. 1 ,  που αναφέρει ο αριθμός των οργανικών θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης μπορεί να αυξάνεται με προεδρικό διάταγμα που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη . 
Βάσει επίσης των δεσμεύσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη  Πανούση για  αύξηση των θέσεων των Π.Π.Υ. πέραν των 4000 κατά την πρώτη πρόσληψη , με σκοπό την άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων , καθώς έχει παρέλθει η τριετή διάρκεια – ισχύ του πίνακα και διανύουμε την 2ετή παράταση  .
Αναγνωρίζοντας έτσι το κενό της παρ. 6 του άρθρου 15 που ως  αποτέλεσμα είχε τη μη απορρόφηση των επιλαχόντων επιτυχόντων  Π.Π.Υ. λόγω του κωλύματος της  παραγράφου.  
Λαμβάνοντας λοιπόν την πρόθεση του Αναπληρωτή Υπουργού για  αποκατάσταση της αδικίας όσων συναδέλφων συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν μεταγενέστερα στον πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης , που τελούν σε ομηρία με συνέπεια την εξαθλίωση τους , που οφείλετε  στις ανεπαρκείς ως και ανύπαρκτες ενέργειες και πρωτοβουλίες , προτείνουμε  την αύξηση των θέσεων  αυτών και την άμεση απορρόφηση τους , με την έκδοση προεδρικού διατάγματος που προτείνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη , παράλληλα με τη διαδικασία  κάλυψης των είδη υπαρχόντων κενών ,  η οποία είναι σε εξέλιξη  . 
β) Σε περίπτωση  ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό βάσει της παρ.1 του άρθρου 98 του Ν.4249/2014 που δύναται να γίνει και πριν από τη συμπλήρωση της πενταετίας υπό τους όρους του παρόντος, εφόσον τούτο επιβάλλεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος και σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής , προτείνουμε την διατήρηση όλων ή μέρος  των κενών οργανικών θέσεων  Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που θα προκύψουν μετά την ένταξη αυτών  στο μόνιμο προσωπικό , ώστε αυτές να καλυφθούν από   όσους συναδέλφους συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν μεταγενέστερα στον πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ο οποίος έχει πενταετή  ισχύ βάσει της παρ.4 του άρθρου 98 του Ν.4249/2014 , προς αποκατάσταση των συναδέλφων . 
γ) Στην  περίπτωση έκδοσης προεδρικού διατάγματος μετά από πρόταση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ορίζει τα καθήκοντα των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης να εναρμονιστούν με αυτά του πυροσβεστικού προσωπικού  βάσει της παρ.5 του άρθρου 98 του Ν.4249/2014 και την έναρξη ισχύος της παρούσας διατάξεως και κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή του προηγουμένου εδαφίου .
Προτείνουμε την εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 , που αναφέρει ότι με εξαίρεση τον αριθμό των προσλαμβανομένων κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ’ έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μόνιμων  πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψή τους έτος.  
Εφόσον  αίρετε  το κώλυμα της  παρ. 5 του άρθρου 98 του Ν.4249/2014 του καθηκοντολογίου των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  από τη στιγμή που αυτά εναρμονίζονται με αυτά του Πυροσβεστικού Προσωπικού , οπότε ουσιαστικά εκλείπει η  επικουρικότητα  του καθηκοντολογίου τους. 
Έτσι δύναται να καλυφθεί το 50% των κενούμενων οργανικών θέσεων των μόνιμων  πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο  έτος ,  από   όσους συναδέλφους συμπεριλαμβάνονται ή πρόκειται να συμπεριληφθούν μεταγενέστερα στον πίνακα επιλαχόντων επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ο οποίος έχει πενταετή   ισχύ βάσει της παρ.4 του άρθρου 98 του Ν.4249/2014 , προς αποκατάσταση των συναδέλφων .   
Ουσιαστικά ζητάμε την τήρηση του Νόμου και τίποτα περισσότερο που να παραγκωνίζει την αρχή της νομιμότητας.
3. Ένταξη   των   Συμβασιούχων   Πυροσβεστών  που  εισήχθησαν  στο Π.Σ. το  2009 και το 2008 στο τέλος του πίνακα Επιτυχόντων – Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  
Σημαντικό ζήτημα αποτελεί η εξαίρεση των 150 περίπου συναδέλφων από το διαγωνισμό οι οποίοι εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι  Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά το έτος 2009 , ενώ είχαν όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της προκήρυξης πλην αυτό της εμπειρίας των ετών 2008 – 2009 - 2010. που όριζε ο Ν. 3938/2011 και για το λόγο αυτό δεν ήταν εφικτό να συμμετάσχουν με αίτησή τους στο διαγωνισμό .
Επίσης εξαίρεση υφίσταται σε μικρή μερίδα συναδέλφων από το διαγωνισμό οι οποίοι εισήχθησαν ως Συμβασιούχοι  Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα  το έτος  2008 και κατά τα έτη 2009 ή 2010, κλήθηκαν να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις , ενώ είχαν όλα τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της προκήρυξης πλην αυτό της εμπειρίας των ετών 2008 – 2009 - 2010. που όριζε ο Ν. 3938/2011 και για το λόγο αυτό δεν ήταν εφικτό να συμμετάσχουν με αίτησή τους στο διαγωνισμό .
Τη διασφάλιση της παραμονής τους στο Πυροσβεστικό Σώμα με Υπεύθυνη Δήλωσή τους , που ανέφεραν ότι επιθυμούν να παραμείνει κενή η θέση τους έως ότου εκπληρώσουν την θητεία τους στο στράτευμα και να επιστρέψουν σε αυτό. 
Την αποδοχή του αιτήματος από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για τη συνέχιση της εργασία τους , μετά τη θητεία τους μέχρι και σήμερα.
Λαμβάνοντας υπόψη :
Ότι οι εν λόγο συνάδελφοι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και  έχουν πλέον  6 έτη εμπειρία – προϋπηρεσία , δηλαδή 3 επιπλέον ετών  από αυτά που απαιτούσε η προκήρυξη . 
Έτσι λοιπόν η πρότασή μας - προκειμένου για την άμεση επίλυση του ζητήματος - προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση μιας πανομοιότυπης διαδικασίας , που υλοποιήθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν και αφορούσε την κατηγορία αυτή των Συναδέλφων που μέχρι το πέρας του διαγωνισμού δεν κατείχαν απολυτήριο τίτλο .
Συνοψίζοντας :
Σύμφωνα λοιπόν με τα ως άνω η πρότασή μας , για τους Συναδέλφους που εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009, αλλά και των συναδέλφων που εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2008 και κλήθηκαν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία τα έτη 2009 η 2010, ευελπιστώντας ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη προκειμένου να αρθούν παραβιάσεις αρχής της ισότητας, της αρχής αναλογικότητας ή Δημοσίου συμφέροντος. Πρόταση που θα εξασφαλίσει και θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και ουσιαστικά θα εντάξει έμπειρο προσωπικό στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος , άμεσα αξιοποιήσιμο και αποτελεσματικό. 
Προτείνουμε :
Την αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε σε βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών , οι οποίοι εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2008 και κλήθηκαν τα έτη 2009 η 2010 να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία , καθώς και όσων εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2009 και δεν κατείχαν την απαιτούμενη εμπειρία κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671 οικ Φ.300. 2 / 28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε υπέβαλλαν αιτήσεις που όμως δεν έγιναν δεκτές. 
Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά και θέλοντας να αξιοποιήσει έτοιμο προσωπικό για τις ανάγκες και τις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και εφόσον έχουν ήδη αποκτήσει μια 6ετή πολύτιμη εμπειρία σε πάσης φύσης συμβάντα και φυσικά εξακολουθούν να είναι ενεργοί , ζητάμε να τους παρασχεθεί κατ' εξαίρεση η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στο τέλος του πίνακα Επιτυχόντων Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
4.  Στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών την επαναφορά της 8μηνης εργασίας ανά έτος και  5ετή θητεία : 
Επίσης μερίδα συναδέλφων , η οποίοι έμειναν εκτός ρύθμισης λόγω έλλειψης  τυπικών προσόντων που όριζε ο  Ν. 3938/2011 , για τους οποίους οφείλουμε τόσο εμείς ως συνάδελφοι όσο και η πολιτεία , να διασφαλίσουμε την συνέχιση της εργασίας με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου . 
Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική η ανάγκη ώστε να κατοχυρώσουμε την εργασία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών μέχρι την απαιτούμενη ηλικία συνταξιοδότησής τους.  
Είναι το ελάχιστο που δύναται να υλοποιηθεί προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του αρχικά και κατά δεύτερον να αισθανθεί πραγματικά αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.
Μια δικαίωση που αν μήτε άλλο θα τον ικανοποιήσει για την προσφορά του στο έργο της Πυρόσβεσης και δεν θα αισθανθεί την απόρριψη από αυτό που έμαθε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τον Έλληνα πολίτη και το περιβάλλον γενικότερα.     Η αναγνωρισιμότητα από την πολιτική όσο και από την φυσική ηγεσία για τον Συμβασιούχο Πυροσβέστη αποτελεί σίγουρα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Περαιτέρω , η περίοδος απασχόλησης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών είχε κορυφωθεί όταν εργάστηκε για 8 μήνες , κάτι που γρήγορα οι εκάστοτε κυβερνήσεις και με την αιτιολογία - δικαιολογία της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας , μείωσαν σημαντικά.
Σήμερα ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης εργάζεται 5 μήνες και λαμβάνει ταμείο ανεργίας για 3 μήνες και 5 ημέρες. Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα δεν στηρίζετε από κανένα φορέα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η επιβίωσή του , πράγμα που τον υποβιβάζει τραγικά από βιοτικής άποψης, πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.
Λαμβάνοντας υπόψη :
Το αντικείμενο εργασίας
Καταστολή Δασικών πυρκαγιών
Πλημμύρες  (άντληση υδάτων)
Αστικά συμβάντα (οικίες , καταστήματα , επιχειρήσεις, τροχαία)
Παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων
Τα πλεονεκτήματα  
1. Μακροχρόνια εμπειρία 
2. Γνώση δασικών δρόμων
3. Γνώση τοπωνυμιών ορεινών όγκων και περιοχών
4. Γνώση βλάστησης της κάθε περιοχής 
5. Γνώση περιοχών ανεφοδιασμού σε νερό (στέρνες ,υδατοδεξαμενές κ.τ.λ)
6. Επάνδρωση  περιπολικών (υδροφόρων οχημάτων) με διασπορά σε όλη την επικράτεια της χώρας 
7. Συνεχής περιπολίες σε 16ωρη η 24ωρη βάση σε ορεινούς και δασικούς όγκους
8. Αυξημένη ετοιμότητα αντίδρασης κατά τις περιπολίες και αποτροπή εμπρησμών 
9. Άμεση επέμβαση στο στάδιο έναρξης δασικών πυρκαγιών
10. Άμεση επέμβαση σε συμβάν αστικών πυρκαγιών, κατά τις περιπολίες σε οικισμούς του χώρου ευθύνης των περιπολικών
11. Άμεση επέμβαση σε τροχαία, κατά τις περιπολίες σε δρόμους (επαρχιακούς, εθνικούς) του χώρου ευθύνης των περιπολικών 
12. Ενεργοποίηση μας σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες - κατολισθήσεις - σεισμούς)  
13. Αποκέντρωση και ενίσχυση της περιφέρειας λόγου της διασποράς μας σε όλη την επικράτεια της χώρας
14. Αυξημένη αίσθηση ασφαλείας των πολιτών με την παρουσία  όλα αυτά τα χρόνια
15. Αναγνώριση της προσφοράς μας από τους πολίτες
Συνοψίζοντας :
 
Επειδή οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες είναι σε  μάχιμη υπηρεσία έχουν χρόνια  εμπειρία και  η προσφορά τους είναι αναγνωρισμένη από την πολιτεία 
Επειδή οι μήνες εργασίας δύναται να αυξηθούν σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες  
Επειδή βάσει Νόμου υπάρχει το δικαίωμα διεκδίκησης αύξησης των μηνών εργασίας βάση τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου
Επειδή βάση νόμου υπάρχει προβλέπεται απαιτούμενη εκπαίδευση πριν την έναρξη της αντιπυρική περιόδου
Επαναφορά των μηνών εργασίας βάση του υπ. αριθ. 121/ 6/7/2007 Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ A 155/12.7.2007
 Άρθρο 1  Η παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 124/2003 (Α΄ 108) αντικαθίσταται ως εξής: «Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα κάθε έτος, για την κάλυψη παροδικής φύσεως αναγκών του. Η διάρκεια της απασχόλησης ανέρχεται στους οκτώ (8) μήνες ετησίως». 
Προτείνουμε :
Την διασφάλιση της εργασίας των εναπομεινάντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών και ει δυνατόν μέχρι τη συνταξιοδότησής τους.
Την επαναφορά  των μηνών εργασίας σε 8 εφόσον γίνεται αναφορά σε συμβατική   περίοδο  και όχι σε αντιπυρική,  λαμβάνοντας  υπόψη την αναγκαία μετεκπαίδευση ανά έτος σε νέες τεχνικές, την ορθή  διαχείριση του προσωπικού, την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στα δάση από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές 
5. Επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  στους Π.Π.Υ. οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων και ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία αυτή  :
Λαμβάνοντας υπόψη 
Το μισθολόγιο των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο). 
Στις διατάξεις του άρθρου 15 του ως άνω νόμου ορίζεται ότι στον υπάλληλο, εκτός του βασικού του μισθού, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μέχρι του ποσού των 150 Ευρώ και ότι οι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. 
Στις 24/2/2012 εκδόθηκε η σχετική Κ.Υ.Α. με αριθμό οικ. 2/16519/0022 (ΦΕΚ Β΄ 465/24/2/2012) «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011» Στη βάση της ως άνω Κ.Υ.Α., από 1/5/2012 άρχισε να χορηγείται το ως άνω επίδομα των 150 Ευρώ στους Π.Π.Υ. με την ειδικότητα του οδηγού, εντάσσοντας αυτούς, προφανώς διότι τα πυροσβεστικά οχήματα φέρουν μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων. 
Μέχρι και σήμερα ουδεμία ενέργεια έχει γίνει για την επαναφορά του
Συνοψίζοντας :
Είναι σαφές από τα ανωτέρω, ότι η μη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους (οδηγούς ) που γίνεται η  παρακράτηση  ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλίζονται στην κατηγορία των και κατ επέκταση όλων  των συναδέλφων  Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και δημιουργεί άνιση μεταχείριση. 
Παρ’ όλα αυτά εδώ και τρία  χρόνια περίπου το επίδομα αυτό χορηγείται σε αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, με αντικειμενικά μικρότερης επικινδυνότητας και λιγότερο ανθυγιεινά από το επάγγελμά μας, και δεν χορηγείται σε εμάς. Ένα από τα σοβαρότατα θέματά μας  είναι η ένταξη των συναδέλφων  στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά  επαγγέλματα όπως αυτό ορίστηκε και ισχύει σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024.
Ως  γνωστόν, ένα από τα πιο  επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του ενιαίου μισθολογίου, είναι το επάγγελμα μας ανεξαρτήτου ειδικότητας κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τα σοβαρά ατυχήματα και προβλήματα υγείας που καταγράφονται κάθε χρόνο και παρ’ όλες τις κατ’ ιδίαν και δημόσιες  δεσμεύσεις των προκατόχων σας και το δίκαιο του αιτήματος μας, έως και σήμερα δεν έχουμε ενταχθεί στην κατηγορία αυτή.
Προτείνουμε :
Την εφαρμογή  τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης  και ανθυγιεινής εργασίας, και την επαναφορά του εν λόγω επιδόματος στους δικαιούχους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με την ειδικότητα του οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, αλλά και την ένταξη σε αυτό , του συνόλου των συναδέλφων Πυροσβεστών  Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.




Παπαναστασίου  Ιωάννης
κιν.  6948 401282
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 
 http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/2015/11/blog-post_7.html
 
 

«Πρόσληψη των 81 επιλαχόντων της κατηγορίας εξ εποχικών με τα 40 μόρια».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:160 ΜΕΓΑΡΑ: 06/11/2015
ΠΡΟΣ:
Πίνακες ανακοινώσεων Π.Υ.
ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη των 81 επιλαχόντων της κατηγορίας εξ εποχικών με τα 40 μόρια».
Συνάδελφοι,
Σε συνεχείς και καθημερινές επαφές όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον Νομ. Σύμβουλο του ΠΡΟ.ΠΟ. και Προέδρου της Επιτροπή αξιότιμο κ. Παππά καθώς και με τον Αξιωματικό Α.Π.Σ. κ. Τριπολιτσιώτη που συμμετέχει στην Επιτροπή αλλά και με άλλους Αξιωματικούς αλλά και την πολιτική ηγεσία, έχει συνεδριάσει η 3μελής Επιτροπή πρόσφατα και αναμένεται να σταλθεί το πρακτικό συνεδριάσεως για τις σχετικές υπογραφές.
Σε πρόσφατες επικοινωνίες και με την πολιτική ηγεσία έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα βγει το ΦΕΚ. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις για πρόσληψη των 81 μια για πρόσληψη και των δύο κατηγοριών εποχικών και εξ ιδιωτών. Η δεύτερη περίπτωση θέλει πολύ περισσότερο χρόνο να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε όλα αυτά υπάρχουν και κάποιες παραιτήσεις, ιατρικά κ.λ.π. που έχουν μειώσει τον αρχικό αριθμό πρόσληψης.
Για περαιτέρω εξελίξεις θα ενημερωθείτε εκ νέου.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 http://www.pyrosvestes.gr/node/389

"ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ;

Κύριοι του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, και απευθύνομαι σε σας γιατί εσείς  είστε οι κύριοι εκπρόσωποι 5ετων και Συμβασιούχων, ο κλάδος μας έχει προβλήματα που έχουν διογκωθεί επικίνδυνα:
        I.            Οι συμβασιούχοι περίμεναν το 6 μήνες Π.Σ και 6 μήνες πολιτική προστασία που ανακοινώσε ο Σύριζα, και εσείς πανηγυρίζετε που θα πάρουν 3χρονη ανανέωση έως 5 μήνες.
      II.            ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Συνεχώς γίνεται αλλά δεν την βλέπουμε, παραλίγο να συζητιόταν προχθές στη Βουλή αλλά δεν συζητήθηκε τελικά.
    III.            Οι επιλαχόντες βλέπουν να μπαίνουν καμιά 80αρια κάθε 2μιση χρόνια και αν.
    IV.            Οι μόνοι πλέον αδικημένοι συνάδελφοι του 2009 στο περιθώριο,  να μην ασχολείται κανείς μαζί τους .
      V.            Το περιβόητο επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι στα λόγια και στα χαρτιά προτάσεων 3 χρόνια τώρα.
    VI.            Φόρμες εργασίας (ΜΑΠ) : Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα «σώβρακα» στις υπηρεσίες τους καθώς η μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4 χρόνια έλιωσε.
  VII.            Άδειες –Καθηκοντολόγιο-ωράρια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας.
VIII.            Πορείες –ενημερώσεις κατά τόπους –συναντήσεις Προέδρων έχουν χαρακτηριστεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας περιττά. Όπως περιττό είναι,  να έχουμε και έναν Νομικό σύμβουλο για εργασιακά θέματα.
    IX.            Ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις 175 ευρώ, εξομοίωση μισθών κτλ ΜΗΔΕΝ.
      X.            Kκαινούργια σωματεία φτιάχνετε την στιγμή που δεν έχετε επαφή με τα περισσότερα από τα παλιά.
Όλα αυτά δείχνουν ότι είστε σε άλλον πλανήτη :
1.       Και εσείς προσπαθείτε να βρείτε τα οικονομικά ευτράπελα του προηγούμενου Δ.Σ της      ΠΟΠΥΣΥΠ  που ήσασταν πάλι εσείς οι ίδιοι μέσα .               
2.       Έχετε καταφέρει τα μισά και πλέον Σωματεία να είναι άλλα πολύ, και άλλα λίγο εναντίων σας.
3.       Παίρνουν αποφάσεις για της ενέργειες τις ΠΟΠΥΣΥΠ  3-4 μέλη του Δ.Σ,  αντί για 13.
4.       Διατηρείται γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ  στην Αθήνα με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση χωρίς λόγο αφού η γραμματέας έφυγε.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ 11 ΜΗΝΕΣ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ; ΣΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΠΟΤΕ;
     ΦΤΙΑΞΑΤΕ E-MEIL ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ
        ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ;

 http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2015/11/blog-post_7.html

ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:159 ΜΕΓΑΡΑ: 05/11/2015

ΠΡΟΣ:
Ενημέρωση μελών
Πίνακες ανακοινώσεων Π.Υ.
ΘΕΜΑ: «Καθηκοντολόγιο».

Συνάδελφοι,
Όπως πράξαμε και στο παρελθόν και σας ενημερώσαμε για τα «μαγειρέματα» της Ομοσπονδίας μας με την ηγεσία, παραθέτοντας το κείμενο που είχε συμφωνηθεί τότε για τις άδειες των Π.Π.Υ. Έτσι και τώρα.
Σας παραθέτουμε το κείμενο που είχαν προσπαθήσει να περάσουν σχετικά με το καθηκοντολόγιο και είναι το παρακάτω:
«1. Οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, από 01.03.2016, ασκούν καθήκοντα πυρόσβεσης, διάσωσης και δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφαλείας αντίστοιχα με αυτά του Πυροσβεστικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων μη Παραγωγικής Σχολής του Πυροσβεστικού Σώματος.
2. Για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης υφίστανται κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση για τα αντικείμενα αυτά. Ο τόπος, ο χρόνος, τα αντικείμενα εκπαίδευσης, τα κριτήρια, η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευομένων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για το θέμα αυτό καθορίζονται με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος».
Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση σας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

 http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Απαντητική επιστολή απο τον πρώην ταμία της ομοσπονδίας Κίμων Μουστάκα

Ανοιχτή επιστολή                  1/11/2015
Αγαπητοί συνάδελφοι πενταετείς και συμβασιούχοι ανά την επικράτεια,
Πριν απαντήσω στη μακροσκελή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας υπ’ αριθμ. 1058/23.10.2015,  που μερικοίθέλησαν να την κάνουν Ομοσπονδία τους αναιρώντας και ξεχνώντας τους αγώνες που έχουμε δώσει όλοι μαζί, έφτασαν στο σημείο ακόμα και το sait pospid.gr από το μίσος που τους διακατέχει να το καταργήσου διαγράφοντας μονοκοντυλιά 10 χρονιά αγώνα 5.500 και βάλε ανθρώπων που έδωσαν μέχρι και την ζωή τους για τον αγώνα και την δουλεία τους , και όχι να ξεχνάμε  επιλεκτικά ακυρώνοντας συναδέλφους.
Με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου μας και τις συνεχείς επαφές με συναδέλφους ανά την επικράτεια, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε και δείχνετε στο πρόσωπό μου.
Μετά το αρχικό ρίγος που με έπιασε διαβάζοντας την επιστολή ΠΟΠΥΣΥΠ έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
1) Σε αυτό το έγγραφο η Ομοσπονδία αφιερώνει 13 σειρές για τα εργασιακά μας «χαμηλά την μπάλα»κ.λ.π., και 41 σειρές για τα οικονομικά.
2) Ξεχνά το Προεδρείο πότε ισχύει το καταστατικό και πότε οι νόμοι. Όταν επικαλούνται ότι υπεύθυνος είναι ο Ταμίας ξεχνάνε το καταστατικό που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και έχουν ψηφίσει όλοτο Δ.Σ. και το συνέδριο στις 19/01/2013 και φέρει και την υπογραφή του πρώην Προέδρου και του νύν Προέδρου και αναφέρει το Άρθρο 17 παράγ.3 «όλα τα παραστατικά τηρούνται επί διετίας» αφού τα υπογράφουμε, τα ψηφίσαμε, τα τηρήσαμε ο «χαμηλά την μπάλα» κ. Φαραντάκης ανακάλυψε όταν λογοφέραμε τότε στον Αρχηγόκαι μετά ότι ισχύει άλλος νόμος για τα φορολογικά. Που ήσουν μεγάλε Πρόεδρε και εργατοπατέρα το 2013 όταν τα ψήφιζες όπως έκανες 10 χρόνια τώρα; Δες τα πρακτικά των Δ.Σ. και των συνεδρίων.
3) Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν θυμούνται τι υπόγραφαν ή οι συνδικαλιστικές άδειες θέλουν θυσίες ; Ξέχασαν όλοι στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο 2011-2014 που 12 άτομα με παρακαλούσαν να αναλάβω εκ νέου το ταμείο με πρωτεργάτη τον συνάδελφο Φαραντάκη Αλέκο που πριν της εκλογές τους είχαπροειδοποίηση ότι δεν θέλω να είμαι ξανά ταμίαςλόγο ότι είχα 6 χρονιά και με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είμαι  ? Πάρτε και λίγο τα πρακτικά να δείτε ότι κανένας άλλος δεν ήθελε την θέση αυτή και πάντα ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος ! 
4) 9 από τα 13 μέλη συμμετείχαν και στο προηγούμενο Δ.Σ.
5) Ξεχνάει το Προεδρείο ότι από το 2004 μέχρι 2007 παρότι η Ομοσπονδία συστεγαζόταν σε ετοιμόρροπο γραφείο 10-12 τμ που μετάγεμίστηκε μαζί με το Ε.Κ. Μεγάρων και 6-7 Σωματεία ακόμα; Ταμίας ήμουν και τότε καιέτρεχα να κάνω και όλες τις άλλες δουλείες.Ευτυχώς αρκετοί συνάδελφοι θυμούνται αυτά που ξεχνούν οι ποιο κοντινοί.
6) Ξεχνάει το Προεδρείο κάθε φορά λίγο πριν το συνέδριο έτρεχα να κλείσω απολογισμούςτελευταία στιγμή που δεν είχαν αποστείλει πάντααπό Κρήτη μεριά τα παλικάρια τα αντίστοιχαπαραστατικά και όλο το υπόλοιπο χρόνο«πλήρωνε Κίμωνα» χωρίς να έχετε στείλει ούτεένα χαρτί και πάντα ο κ. Κωνσταντουδάκης τα είχε γραμμένα στο τεφτέρι του 
7) Το υπόλοιπο Δ.Σ. τις θυμάται ή τα έχει ξεχάσει όπως ο Πρόεδρος;
8) Ξεχνάει το Προεδρείο ότι από τους απολογισμούς που είχα στο αρχείο μου, μου ζητήθηκαν από τους συναδέλφους Παπαναστασίου, Καραδημητρίου, Παπαντώνη τους έδωσα προκειμένου να διασαφηνιστούν τυχόν «σκιές».
9) Ξεχνάτε ότι βγήκε και πόρισμα από τον κ. Γιάννη Παπαναστασίου που σας έχει σπουδάσειοικονομικά όπως και από τον Καραδημητρίου Αντώνη αλλά ουδέποτε το λάβατε υπόψη σας; Τα γράψατε στον κόσμο αυτά;
10) Όταν αναφέρετε πόρισμα Επιτροπής εννοείτε τα τρία μέλη του Δ.Σ. όπως κάνετε με τον ένα εκ των τριών συναδέλφων από την Πρέβεζα «βάλε μια υπογραφή εδώ» ούτε τα είδε ούτε αντίγραφο πήρεή τον άλλον που είναι συντοπίτης του Προέδρου ή τον Ηπειρώτη κολλητό του Προέδρου; Ότι χτίζεις με λάσπη γκρεμίζεται. 
11) Ξεχνάτε ότι ζήτησε ο π. Πρόεδρος να εξεταστεί και από άλλο λογιστή εκτός της Ομοσπονδίας αλλά δεν εισακούστηκε. Γιατί άραγε, τι είχατε να φοβηθείτε, η είχατε τελικά άραγε;
10) Ξεχνάτε ότι άλλοι το δήθεν  έλλειμμα όπως γράφετεότι είναι 50.000 ευρώ, άλλοι λένε 35.000 ευρώ καιάλλοι άλλο ποσό. Ούτε στο μαγείρεμα δεν τα καταφέρνετε.
11) Ξεχνάτε τι αναφέρετε ότι έχει γίνει ανταγωγή στην Ομοσπονδία αλλά δεν έχει επιδικαστεί ακόμα.Η Ομοσπονδία τόσο φοβάται που έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση μια μέρα πριν τις εκλογές του Σωματείου μας για να προβληματίσει συναδέλφους μας όπως να παίρνει και τηλέφωνα συναδέλφους  και να τους λέει διάφορα ψέματα. Ποτέ με χαρτιά, μονό λόγια αυτά ξέρετε.
12) Ξεχνάτε να αναφέρετε στο ψευτοαναφερόμενο πόρισμά σας που γράφει στο τέλος «τα αποτελέσματα του ελέγχου οφείλονται στις εποχές που αναφέρθηκαν και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος σε περίπτωση που παρουσιαστούν τα στοιχεία που εκκρεμούν».
13) ΞΕΧΝΑΝΕ οι συνάδελφοι που στις προηγούμενες εκλογές που είχα εκλεγεί με παρακαλούσαν σχεδόν γονυπετείς να ξαναναλάβω το Ταμείο και το ανέλαβα μετά από επιμονή όλων σας. Δώστε τα πρακτικά που 10 χρόνια ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος ,Το θυμάται το Δ.Σ. ή το ξεχνάτε συνάδελφοι;
Παρακάτω το πόρισμα αναφέρει «διαπιστώθηκαν», πιο κάτω «εκτίμηση», παρακάτω «συμπέρασμα».
Στη συνέχεια θα σας αναφέρω αναλυτικότατα γραμμή προς γραμμή στο ολίγων έγκυος πόρισμα την επιτροπής που από όσο γνωρίζω έχουν χαλάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ σε λογιστές ,δικηγόρους και πήγαινε έλα σε Αθηνά, Κρήτη, Άρτα.  
και για την «ταμπακιέρα».

Μετά τιμής
Κίμων Μουστάκας
Πρώην Ταμίας επί 10ετιας της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και μετέπειτα Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
κλπ.
 
 http://firefighterscycladon.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html