Το πρώτο επίσημο site του Σωματείο Συμβασιούχων Δασοπυροσβεστών Ελλάδος. Το site θα λειτουργεί για την ενημέρωση των μελών του και μη. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικές για το σωματείο, μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα τηλέφωνα(προτείνεται) ή το e-mail τα οποία βρίσκονται στα αριστερά της σελίδας . Οτι νέο προκύπτει θα αναρτάται άμεσα στο site.

Καλή μας αρχή!!!

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση μελών από την Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ &  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37
Τηλ. 6948 401282   Φαξ: 2510 611302    email : ipapanast@gmail.com


Αθήνα  24/10/2015   

ΠΡΟΣ : 1.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
      2. ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση μελών για το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2015 στην Αθήνα 
Συνάδελφοι,

Τα πεπραγμένα στην Ομοσπονδία οδεύουν από το κακό στο χειρότερο . Νομίζουμε ότι πλέον είναι η μόνη φράση που περικλείει όλα όσα με λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν παρακάτω.
Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό που αποκομίσαμε κατά την παραμονή μας στην παρουσίαση των θεμάτων προς συζήτηση , αλλά και τις τοποθετήσεις  του Προέδρου της Ομοσπονδίας  που  δεν σήκωνε καμία αμφισβήτηση και από κανένα   …  προφανώς κύριε πρόεδρε αμφισβητείται η νοημοσύνη των συναδέλφων τόσο μέσα στο Δ.Σ , όσο και όλων των συναδέλφων που νομίζουν ότι εκπροσωπούν. 

Από την πρόσκληση και μόνο , θα μπορούσε κάποιος που τη διάβασε να βγάλει τα συμπεράσματα του , για τη βαρύτητα που δίνεται στα εργασιακά θέματα που απασχολούν όλους αυτούς που επικαλείσθε ότι  εκπροσωπείτε ... παίζοντας με τη νοημοσύνη τους ... κάτι που ήρθε να επιβεβαιωθεί δυστυχώς για άλλη μια φορά μετά την  πραγματοποίησης του  Δ.Σ. στης 22 Οκτωβρίου 2015 .

Σας παραθέτουμε τα Θέματα ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. : 

1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
2) Έλεγχος  Δ/Σ στις οικονομικών εκκρεμοτήτων έτους 2014
3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
4) Διάφορα

Το παραλήρημα των κυριών μέσα στο Δ.Σ μονοπωλήθηκε σε ότι αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι κατά την 5ωρη διάρκεια  του Δ.Σ. , για τα οικονομικά θέματα  αφιερώθηκαν πάνω από 4 ώρες , ενώ για τα εργασιακά η όλη συζήτηση   είχε διάρκεια της μίας  ώρας μετά βίας .

Όσο για το ενδιαφέρον  , μετά την τοποθέτηση όσον πρόλαβαν να τοποθετηθούν  για τα εργασιακά υπήρχε και η ταυτόχρονη αποχώρησή τους , για διαφόρους λόγους που επικαλούνται συνήθως , έτσι από τα 12 άτομα που ήμασταν αρχικά πλην μιας δικαιολογημένης απουσίας για λόγους υγείας , μείναμε  να συζητάμε τα 7 .

Συμπερασματικά  μια τοποθέτηση των 20 λεπτών από τον  πρόεδρο και μια συμπληρωματική ανάλυση   άλλων  20 λεπτών από το Γ. Γραμματέα σε όσα κωλυόταν να εξηγήσει ο πρόεδρος , ήταν υπεραρκετή ώστε να μας παρουσιαστούν τα επιτεύγματά  που στην τελική , δεν είναι μόνο δικές τους ενέργειες  και να δικαιολογήσουν  όσα δεν έγιναν  , επιρρίπτοντας εδώ τις ευθύνες  πάντα στους άλλους ...  η γνωστή τακτική που ακολουθούν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια . 

Τακτική  του «αποφασίζομεν και διατάσσουμε» που ακολουθείται από την αρχή , μετά και την ανάληψη των καθηκόντων τους , μέχρι σήμερα ... η ίδια ακολουθήθηκε και  στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καθώς η ώρα που ορίστηκαν οι  τοποθέτησή μας έλειπαν , ο Β΄Αντιπρόεδρος , ο Αναπλ. Γ. Γραμματέας , ο Γραμματέας Τύπου και 2 μέλη , και πέραν αυτού αρνήθηκαν την οποιαδήποτε αναφορά στο οποιοδήποτε θέμα , αφού κάθε φορά οι τακτικισμισμοί είναι συγκεκριμένοι ... Φτάνει να αναφέρουμε ότι στην προσπάθειά του να τοποθετηθεί άλλος συνάδελφος κλείσανε το μαγνητοφωνάκι και έληξε άρον – άρον το συμβούλιο. 

Αλλά αντιπαρέρχομαι της τοποθέτησης . Η «Ανασυγκρότηση Πυροσβεστών» αντιστρατεύεται αυτών των τακτικών και θεωρεί μείζον ζήτημα τα εργασιακά θέματα που στις μέρες μας αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο για την ύπαρξη της εκάστοτε Ομοσπονδίας λόγω και των δύσκολων ημερών που διανύουμε. 

Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά . 

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας πλέον αποτελεί πραγματικότητα όπως μας ανέφεραν και δεσμεύτηκαν ότι θα αποσταλεί  και επισήμως στα emails  των Σωματείων .
Περιμένουμε ενέργειες τους και θα τοποθετηθούμε όταν λάβουν γνώση τα Σωματεία για το πόρισμα της επιτροπής ...

Επίσης παρόν στο Δ.Σ ήταν και ο λογιστής που έχει ορίσει η Ομοσπονδία , απαντώντας στα ερωτήματά μας που αφορούσαν  το πόρισμα της επιτροπής και τον απολογισμό του 2014 , ο οποίος συνεχίζει να είναι σε εκκρεμότητα . 

Επιβεβαιωθήκαμε και επισήμως από το λογιστή για όλα όσα τόσο καιρό στηρίζαμε και κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα . 

Έτσι σας κάνουμε γνωστό κάτι που πρέπει να γνωρίζετε ... Κανένας Απολογισμός δεν μπορεί να περάσει μερικώς  ή αλλιώς αποσπασματικός κάτι που  πολύ θα θέλανε οι κύριοι της Ομοσπονδίας για τους δικούς τους λόγους  . 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ δηλαδή από 1/1 έως 31/12 του εκάστοτε έτους ... και έτσι αυτούσιος τίθεται πάντα σε ψηφοφορία στο Συνέδριο ... οπότε ή ψηφίζεται ή καταψηφίζεται ... και όχι αποσπασματικός όπως θέλανε να τον περάσουν για τους δικούς τους λόγους  (περιμένουμε ακόμα εξηγήσεις) ... δηλαδή από 1/1/2014 έως 18/1/2014 και από της 19/1/2014 έως 31/12/2014 .
Ας θυμίσουμε στους συνέδρους  ότι ο απολογισμός ΔΕΝ μοιράστηκε  σε όλους - όπως υποχρεούνται - κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2015. 

Κατά συνέπεια , να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το «τι μέλλει γεννέσθαι» παρακάτω  και να δούμε ποιος τελικά θα βγει ο εκτεθειμένος . Γι’ αυτό ας αφήσουν τους κομπασμούς  και τα αμέμπτου ηθικής διότι δεν πείθουν  πλέον .  Απεναντίας με τους ισχυρισμούς τους  γίνονται  προκλητικοί και εκτίθενται συνεχώς . 

Επίσης, προς αποφυγή εντυπώσεων –  καθώς κάποιοι σπεύδουν να λασπολογήσουν άρδην το οιοδήποτε έγγραφό μας -  με το κάλεσμα για το Δ.Σ της Ομοσπονδίας , αποστείλαμε ως συνδυασμός  μια σειρά θεμάτων προς συζήτηση τα οποία για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν επιμελώς…

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Για την Α.Π.Π.Υ.Σ. & τα Σωματεία που στηρίζουν το συνδυασμό ο Επικεφαλής του Συνδυασμού & μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Παπαναστασίου  Ιωάννης

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 
http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/2015/10/22102015.html

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δ.Σ της Ομοσπονδίας σήμερα 22/10/2015:


Δ.Σ  5-6-2015 ΘΕΜΑΤΑ (3):
1. Αντικατάσταση Ταμία λόγω παραίτησης
      2. Οικονομικά Θέματα
          3. Διάφορα
Δ.Σ  ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ  (4):
1) Ενημέρωση Πορίσματος Οικονομικής Επιτροπής
    2) Έλεγχος Δ/Σ στις οικονομικές εκκρεμότητες έτους 2014
      3) Ενημέρωση και συζήτηση εργασιακών μας ζητημάτων
        4) Διάφορα
     
     Συνεδριάζει που συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο αλλά το χειρότερο είναι ότι τα μισά μέλη του Δ.Σ δεν πατάνε στην συνεδρίαση καν (έτσι τουλάχιστον έγινε στο τελευταίο Δ.Σ) και ψηφίζουν από το σπίτι τους με e-mail αυτό το πρωτοποριακό και μοντέρνο στιλ συνεδρίασης το χει μόνο η ΠΟΠΥΣΥΠ τώρα τελευταία στον συνδικαλιστικό κλάδο.
     Πάμε στα θέματα : Κάνουμε Δ.Σ ξοδεύοντας ένα κάρο χρήματα για μετακινήσεις και τα δύο από τα 4  θέματα είναι οικονομικά της Ομοσπονδίας και το 4ο θέμα είναι όπως και πριν 5 μήνες «ΔΙΑΦΟΡΑ». Εγώ το διάφορα συνάδελφοι το βλέπω μόνο σε πάγκους λαϊκής αγοράς και όχι σαν θέμα σε Δ.Σ ομοσπονδίας εκπρόσωπων 5ετων και συμβασιούχων πυροσβεστών.
     Το «διάφορα» είναι τέχνασμα για αποφάσεις εξπρές του προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ που δεν πρέπει να της γνωρίζουν από πριν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ .
     Και αναρωτιέμαι εγώ τα μέλη του Δ.Σ που είναι απών από την συνεδρίαση για τα «διάφορα» τι γνώμη εκφέρουν;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ «ΔΙΑΦΟΡΑ;»
   Κύριοι του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, και απευθύνομαι σε σας γιατί εσείς  είστε οι κύριοι εκπρόσωποι 5ετων και Συμβασιούχων, ο κλάδος μας έχει προβλήματα που έχουν διογκωθεί επικίνδυνα:
        I.            Οι συμβασιούχοι περίμεναν το 6 μήνες Π.Σ και 6 μήνες πολιτική προστασία που ανακοινώσε ο Σύριζα, και εσείς πανηγυρίζετε που θα πάρουν 3χρονη ανανέωση έως 5 μήνες. Σε λίγες μέρες βγαίνουν πάλι στην 3μηνη ανεργία οι συνάδελφοι.
      II.            ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Συνεχώς γίνεται αλλά δεν την βλέπουμε, παραλίγο να συζητιόταν προχθές στη Βουλή αλλά δεν συζητήθηκε τελικά.
    III.            Οι επιλαχόντες βλέπουν να μπαίνουν καμιά 80αρια κάθε 2μιση χρόνια και αν.
    IV.            Οι μόνοι πλέον αδικημένοι συνάδελφοι του 2009 στο περιθώριο,  να μην ασχολείται κανείς μαζί τους .
      V.            Το περιβόητο επικίνδυνο και ανθυγιεινό είναι στα λόγια και στα χαρτιά προτάσεων 3 χρόνια τώρα.
    VI.            Φόρμες εργασίας (ΜΑΠ) : Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα «σώβρακα» στις υπηρεσίες τους καθώς η μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4 χρόνια έλιωσε.
  VII.            Άδειες –Καθηκοντολόγιο-ωράρια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας.
VIII.            Πορείες –ενημερώσεις κατά τόπους –συναντήσεις Προέδρων έχουν χαρακτηριστεί από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας περιττά. Όπως περιττό είναι,  να έχουμε και έναν Νομικό σύμβουλο για εργασιακά θέματα.
    IX.            Ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις 175 ευρώ, εξομοίωση μισθών κτλ ΜΗΔΕΝ.
Όλα αυτά δείχνουν ότι είστε σε άλλον πλανήτη :
1.       Και εσείς προσπαθείτε να βρείτε τα οικονομικά ευτράπελα του προηγούμενου Δ.Σ της      ΠΟΠΥΣΥΠ  που ήσασταν πάλι εσείς οι ίδιοι μέσα .               
2.       Έχετε καταφέρει τα μισά και πλέον Σωματεία να είναι άλλα πολύ, και άλλα λίγο εναντίων σας.
3.       Παίρνουν αποφάσεις για της ενέργειες τις ΠΟΠΥΣΥΠ  3-4 μέλη του Δ.Σ,  αντί για 13.
4.       Διατηρείται γραφεία της ΠΟΠΥΣΥΠ  στην Αθήνα με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση χωρίς λόγο αφού η γραμματέας έφυγε.
                 ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΛΕΟΝ………………………… 

Ο πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής Γιάννης Καπάκης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.
 

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com
 

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 86 ΜΕΓΑΡΑ: 31/07/2015
 

ΠΡΟΣ: Προεδρείο ΠΟΠΥΣΥΠ
 

ΘΕΜΑ: «Απασχόληση συμβασιούχων».
Πρόσφατα η ΠΟΠΥΣΥΠ πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπεύθυνους για θέματα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκαν για απασχόληση 6 μήνες στην Πυροσβεστική και 6 μήνες στην Πολιτική Προστασία.
Λόγω του ότι δέσμευση από Υπουργό δεν έχουμε, είναι πιθανές εκλογές, είναι πιθανό οτιδήποτε απρόοπτο δεδομένου ότι με αποτέλεσμα εκλογών και προκύψουν οικουμενική κυβέρνηση, αλλαγή Υπουργού, τρόϊκα κ.λ.π. συνεπώς η δέσμευση πάει περίπατο.
Δεδομένου ότι ήδη διανύουμε την καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, συνεπώς με κάποια πολιτική ανακατάταξη πάει στον βρόντο η δέσμευση και οι συνάδελφοι χωρίς δουλειά για το 2016.
Μετά από προτάσεις συμβασιούχων συναδέλφων, προτείνεται να προχωρήσει παράλληλα σε:
1) Ανανέωση της υπάρχουσας 3ετίας των συμβασιούχων εκ νέου σε νέα 3ετία ώστε αν προκύψει πρόβλημα στη δέσμευση να έχουν δουλειά οι συνάδελφοι. ΠΡΟΣΟΧΗ. Ανανέωση και όχι νέος διαγωνισμός.
2) Οι πιστώσεις υπάρχουν ήδη χωρίς να προκύπτουν επιπλέον έξοδα και αν προχωρήσει το 6+6 μήνες δεν υπάρχει πρόβλημα.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος


 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 146 ΜΕΓΑΡΑ: 14/10/2015 ΠΡΟΣ:
 

Πίνακες ανακοινώσεων Υπηρεσιών
ΘΕΜΑ: «Απασχόληση Συμβασιούχων».
Ευτυχώς συνάδελφοι που υπάρχουν και τα χαρτιά.
Για δείτε τι γράψαμε στο υπ’ αριθμό 86 από τις 04/08/2015 για ανανέωση 3ετίας των συμβασιούχων.
Το σχέδιο Π.Δ. για τους συμβασιούχους έχει υπογραφτεί από το Υπουργείο και θα πάει στο Α.Π.Σ. για να σταλθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Καταβάλλονται προσπάθειες για να προσληφθούν επιτέλους όσοι έχουν 40 μόρια και είναι περίπου 81 από την κατηγορία των εποχικών.

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου

-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαντώνης Κωνσταντίνος Καρπούζης Φραγκίσκος

 http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2015/10/blog-post_17.html

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ Επαναφορά από της 9/5/2015 εγγράφου του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΘ σε αυτούς που λένε μόνο αλήθειες ... αλλά όταν δεν τους συμφέρει ξεχνάνε ...

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015
Πυροσβεστικός Σχολιαστής 
Δεν μπαινω στον ρολο του ξεκατινισματος, μονο στον ρολο της αληθειας...



Δεν μπορει η αλεπουδιτσα να γραφει στο εγγραφο της οτι ο οικονομικος απολογισμος εχει γινει και υπογραφει και αντιθετως εσυ μεγαλε σωματειαρχη να λες οτι ο απολογισμος δεν εχει κλεισει και αργει να κλεισει ενω ζητας τον λογο και τον ξερεις πολυ καλα.
Παλι καλα που ασχοληθηκες με τα οικονομικα, που ησουν τοσο καιρο,το θυμηθηκες εστω και αργα.
Για αυτο το μικρο ελλειματακι τσιμουδια ε ; 
Αστο κοιμαται...Νομιζεις οτι κοιμαται....




Σχόλιο :
Επαναφορά του εγγράφου του Σωματείου ΑΜΘ  για τον απολογισμό 2014  γιατί κάποιοι θέλουν να δημιουργούν μόνο εντυπώσεις ...  χωρίς να δίνουν επίσημες απαντήσεις όπως οφείλουν ... τους λόγους τους ξέρει μόνο το προεδρείο ... ας απαντήσουν στο έγγραφο μας που περιμένει από το Μάιο ... και όχι να  απαντούν μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (Πυροσβεστικού Σχολιαστή) ... 
Αυτό είναι το επίπεδο των απαντήσεων της Ομοσπονδίας έτσι απαντάτε τώρα ???  
Περιμένουμε την επίσημη απάντηση σας , με έγγραφο και όχι με κουτσομπολιά ...
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ      & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302            ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.              
 Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr   E mail : ipapanast@gmail.com
ΠΡΟΣ :  1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.                                                                

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1.  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π    
Σχετικά με το υπ.  Αριθ. Πρωτ. 697  14/02/2015  Έγγραφό σας
ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  102                                                                      ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   09/05/2015
ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
Σχετικά με το υπ.  Αριθ. Πρωτ. 697 έγγραφό σας στις 14/02/2015 που κοινοποιήσατε στα Σωματεία  Μέλη με Θέμα: «Ενημέρωση Μελών - Αποκατάσταση  Της  Αλήθειας» για τον Απολογισμό  του 2014 (από 19/01/2014 έως 31/12/2014) 
Επί του εγγράφου σας , ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αναφαίρετε ότι :
Στις 9/1/2014 πραγματοποιήθηκε ανάληψη του ποσού των 5.000,00 ευρώ.
Στις 17/01/2014 πραγματοποιήθηκε ανάληψη του ποσού των 5.000,73 ευρώ.
Από τις εν λόγω αναλήψεις δικαιολογούνται δαπάνες μόνο για 4.321,72 ευρώ, για τις οποίες υπάρχουν και τα αντίστοιχα παραστατικά. Για τα υπόλοιπα 5.679,01 ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά δαπανών που να αιτιολογούν το ποσό αυτό.
Σύμφωνα με την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής το υπόλοιπο του ταμείου στις 31/12/2013 ήταν 6.837,53 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις κινήσεις του λογαριασμού που διατηρεί η Ομοσπονδία στην Ε.Τ.Ε το υπόλοιπο ήταν 12.500,73 ευρώ.
Επί του εγγράφου σας , στις Επιπλέον  Παρατηρήσεις  παράγραφος 5 μας αναφαίρετε  επίσης ότι : 
5) Προϋπολογισμός δεν διανεμήθηκε στο Συνέδριο αφού δεν υπήρχε γιατί παρ’ όλες τις προσπάθειες - ελέγχους έως και σήμερα δεν καλύφθηκε το έλλειμμα που παρουσιάζεται από 1/1/2014 έως 17/1/2014 από την προηγούμενη διοίκηση και για το οποίο ενημερώθηκε το Συνέδριο και από τον Ταμία της Ομοσπονδίας και από τον Γ. Γραμματέα.
Βάση των παραπάνω  γραφομένων σας ότι ο Προϋπολογισμός δεν διανεμήθηκε στο Συνέδριο , προφανώς εννοείται τον Απολογισμός και συγκεκριμένα της περιόδου του ίδιου Οικονομικού έτους , αλλά από (01/01/2014 έως 17/01/2014) τον οποίο και διαχωρίσατε σαν ξεχωριστώ κομμάτι γιατί αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση και όχι τη δική σας. 
Τελικά διανεμήθηκε  ο Απολογισμός του 2014* , αλλά μόνο της περιόδου (από 19/01/2014 έως 31/12/2014)  και ο Προϋπολογισμός του 2015 ,  μέσο   φακέλων κατά την είσοδο στο χώρο του Συνεδρίου και αντιστοιχούσε ένας για κάθε  Σωματείο  και όχι ένας για κάθε  σύνεδρο όπως θα έπρεπε. 
Εδώ θέλουμε να παρατηρήσουμε ότι ο εκάστοτε Οικονομικός Απολογισμός είναι ενιαίος και όχι αποσπασματικός , διότι οι διοικήσεις έχουν και συνέχεια αλλά και ευθύνη απέναντι  στην  εξελεγκτική επιτροπή στην οποία  λογοδοτούν  και κατ επέκταση σε όλους τους συνέδρους , για το σύνολο των εξόδων  του εκάστοτε έτους και όχι μέρους αυτού , όπως πράξατε στην προκειμένη  περίπτωση .  
Εν αντιθέσει των  γραφομένων του υπ. αριθ. 617  έγγραφου σας στις 10/01/2015 που προηγήθηκε αυτού στις 14/02/2015 το οποίο αποστείλατε  στα Σωματεία μέλη  προς ενημέρωσή , με θέμα “Πρόσκληση Συμμετοχής Στο Έκτακτο Πανελλαδικό Συνέδριο Της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.” όπως αυτό προκύπτει από τα θέματα  :
  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου θα είναι:
1) Ο οικονομικός απολογισμός της διαχειριστικής περιόδους από 1/1/2014 έως 31/12/2014, καθώς και η ανακοίνωση των πορισμάτων της Ειδικής Οικονομικής Επιτροπής.
Στο υπ. αριθ. πρωτ. 617  «Πρόσκληση Συμμετοχής» ο Απολογισμός της διαχειριστικής περιόδου θεωρείται  ενιαίος  δηλαδή από  (1/1/2014  έως 31/12/2014) ενώ στο υπ.  αριθ. πρωτ. 697 έγγραφό σας  «Αποκατάσταση  Της  Αλήθειας» ο Απολογισμός  του 2014 αρχίζει  από  (19/01/2014 έως 31/12/2014).
Οι αντιφάσεις μεταξύ των εγγράφων σας αποκαλύπτουν τις ευθύνες τις οποίες έχει και ο  πρώην Γ. Γραμματέας ,  ευθύνες τις οποίες αποποιείται σήμερα τώρα για τους δικούς του λόγους από τη θέση του  προέδρου της  Ομοσπονδίας , προσπαθώντας έτσι να τις μεταθέσει μόνο στην προηγούμενη διοίκηση , στην οποία  συμμετείχε και ο ίδιος  από θέση ευθύνης και όφειλε να γνωρίζει .
Βάση λοιπών των όσων επικαλείστε  και ενώ έχουν παρέλθει περίπου 3  μήνες από την έκδοση του εγγράφου σας , στο οποίο  αναφέρετε παρά τις προσπάθειες δεν έχει καλύφθηκε το έλλειμμα της χρονικής περιόδου της προηγούμενης διοίκησης από 1/1/2014 έως 17/1/2014, και περί μη διανομής  Απολογισμού  θεωρήσουμε ότι πρέπει να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα :
1. Υπάρχει τελικά Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2014 ; 
2. Αν ναι , παρακαλούμε για την κοινοποίηση αυτής  , ώστε να λάβουμε γνώση  το περιεχόμενο  καθώς  και τις παρατηρήσεις αυτής .
3. Αν όχι πως προέκυψε το απόσπασμα του Απολογισμού του 2014* από 19/01/2015 έως 31/12/2015 και ο Προϋπολογισμός του 2015 ;                                         
Οι οποίοι διανεμήθηκαν και έχουμε στην κατοχή μας.
4. Ο Απολογισμός του 2014 βάση των γραφομένων σας είναι σε εκκρεμότητα … παρακαλούμε να μας γνωρίσετε  τις ενέργειες σας από την κοινοποίηση του εγγράφου σας μέχρι σήμερα , ενέργειες  που απορρέουν από τις καταστατικές διατάξεις και νόμους  αντιστοίχων  περιπτώσεων .
5. Ποίο είναι το πόρισμα της Ειδικής Οικονομικής Επιτροπής.
6. Τους λόγους σύγκλησης Εκτάκτου Συνεδρίου και όχι Τακτικού Συνεδρίου μιας και ημερομηνία διεξαγωγής αυτού συμπίπτει με τις ημερομηνίες αυτών των Τακτικών Συνεδρίων των προηγούμενων ετών .
Παρακαλούμε για ενέργειες σας  προς  ενημέρωσής μας .
                                                                    Με τιμή για το                                                                                                                                        Δ.Σ. του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                          ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ               κιν.  6948401282  & *750942                                                         κιν. 6988615400  & * 715400      
περιμένουμε απάντηση ...

Όσο για τον Απολογισμό 2011-2012  και το έγγραφό που κάνατε σημαία , θα τα δείτε και θα βγάλετε τα συμπεράσματα , λίγο υπομονή ... 

 http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/2015/10/952015.html

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒ/ΧΩΝ ΠΥΡ/ΣΤΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΡΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ 1 – ΤΚ 19100 ΜΕΓΑΡΑ
ΤΗΛ.- FAX: 22960 35369 89351 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ..ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2454/5460/2003)
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. www.pyrosvestes.gr mail: pyrosvestes.gr@gmail.com

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:145 ΜΕΓΑΡΑ: 14/10/2015

ΠΡΟΣ:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟΠΟ
κ. Τόσκα
2) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Παπαγεωργίου
ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη 81 επιλαχόντων κατηγορίας εκ εποχικών».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,
Σε συνέχεια των υπ’ αριθμ.90\22-8-15και 96/03.09.2015 σχετικά με την απορρόφηση των 81επιλαχόντων είχαν προφορικές διαβεβαιώσεις οι συνάδελφοι ότι μετά τις εκλογές θα είχαν καλεστεί σαν Π.Π.Υ. Η εργασία τους σαν συμβασιούχοι και η αντιπυρική περίοδο τελειώνουν.
Σας ερωτούμε αξιότιμε κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ μέχρι τέλη Οκτωβρίου έχει πρόθεση η πολιτική και φυσική ηγεσία να προχωρήσει σε πρόσληψη των συναδέλφων;
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.
Με τιμή
για το Δ.Σ. του Σωματείου
              -Ο-                                                           -Ο-
        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαντώνης Κωνσταντίνος                     Καρπούζης Φραγκίσκος
Τηλ.: 6977.522747

http://forestfirefightersgreece.blogspot.gr/2015/10/blog-post_16.html

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Έγγραφο του Σωματείου Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου για την εκκρεμότητα του Απολογισμού του έτους 2014

Έγγραφο του Σωματείου Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου για την εκκρεμότητα του Απολογισμού του έτους 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ          
            &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                                              
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03)                       ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ        Τ.Κ 69100                ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302    
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                        E mail : ipapanast@gmail.com
ΠΡΟΣ :       1.  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                   2.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                                                                3.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  153                                                                                ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   11/10/2015

               ΘΕΜΑ : ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
 
        Στο τελευταίο Συνέδριο του Ιανουαρίου του 2015 , οι σύνεδροι ενημερώθηκαν από το προεδρείο ότι ο απολογισμός του 2014 δεν μπορεί να πέρασε διότι υπήρχαν εκκρεμότητες .
           Το προεδρείο επίσης είχε δεσμευτεί έναντι των συνέδρων  να διενεργήσει  έλεγχο και    όταν προκύψει  το  πόρισμα αυτό, θα ενημέρωνε τα Σωματεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτά με τη σειρά τους , τους αντιπροσώπους που συμμετείχαν στο Συνέδριο , πράγμα που δεν έγινε ΠΟΤΕ…
           Ένα μήνα μετά το Συνέδριο η Ομοσπονδία ανέβασε στην ιστοσελίδα της τον Απολογισμό του 2014 με τις εκκρεμότητες που είχαν παρουσιαστεί  , άρα  θεωρεί ότι είναι ακόμα σε εκκρεμότητα  .... Παρόλ’ αυτά  έχουν παρέλθει  9 μήνες και δεν υπήρξε καμία ενέργεια και ενημέρωση  προς τα Σωματεία , αλλά ούτε και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  ... Ποιος ο λόγος;
    Τον περασμένο Ιούνιο έγινε  ένα και μοναδικό Δ.Σ. αλλά καμιά  ενημέρωση για  την ελεγκτική επιτροπή , τον έλεγχο ή το πόρισμα αυτού ... τους  λόγους γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι τους .
      Με την πάροδο  10 μηνών θυμήθηκε το προεδρείο ( γιατί άραγε ) να  ενημερώσει τα εναπομείναντα 2 μέλη ελεγκτικής επιτροπής της γιατί το τρίτο παραιτήθηκε . Και τα καλούν τώρα μεμονωμένα ,  και όχι από κοινού όπως προβλέπει το καταστατικό , για να ελέγξουν τα οικονομικά που έπρεπε να ελεγχθούν και να υπογραφούν ή όχι πριν το Συνέδριο ... προφανώς το πόρισμα είναι έτοιμο αλλά  το  κρατάνε για εκείνους ... ο Απολογισμός κύριοι της Ομοσπονδίας περνά από το Συνέδριο και όχι από το προεδρείο .
             Γιατί αυτός ο έλεγχος τώρα και όχι στο χρόνο που όριζε το καταστατικό  δηλαδή 10 ημέρες πριν το Συνέδριο ;
Γιατί ο έλεγχος της Ελεγκτικής Επιτροπής δεν έγινε  παρουσία του Δ.Σ. τον περασμένο  Ιανουάριο ή τον Ιούνιο ;
             Γιατί αυτή η αργοπορία , που αποσκοπεί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας ;
Γιατί τρέχει τώρα να καλύψει το χρόνο που χάθηκε στον οποίο έπρεπε να τακτοποιηθεί η εν λόγο εκκρεμότητα ;
             Όταν δεν περάσει ο Απολογισμός από το Συνέδριο θεωρείται ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση ... οπότε δυο λύσεις υπάρχουν :
1η Ή συγκαλείται σε καθορισμένο χρόνο εκ νέου Έκτακτο Συνέδριο και  τίθεται ο Απολογισμός ξανά σε ψηφοφορία  ... 
2η Ή αν καταψηφιστεί πάλι πάμε σε εκλογές ...
Έγινε  εκ νέου Έκτακτο Συνέδριο  για την τακτοποίηση του Απολογισμού που εκκρεμεί; 
Υπήρξε καμιά τακτοποίηση του Απολογισμού και δεν γνωρίζουμε ;
Έγιναν εκλογές ;
            Μήπως , ο Απολογισμός του 2014 , σε συνδυασμό με την τροποποίηση κάποιων άρθρων του καταστατικού, μαζί με τις ανεπίσημες διαγραφές Σωματείων που κοινοποιούνται σε τρίτους  και όχι στους άμεσα ενδιαφερομένους , αποσκοπούν στο  να απομονωθούν συνάδελφοι που έχουν λόγο, άποψη και θέσεις αντίθετες από αυτές του προεδρείου ; 
      Φαίνεται αυτός είναι ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ομοσπονδίας που προάγει το προεδρείο , όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει  με επιχειρήματα θέσεις και απόψεις, εφευρίσκει  τρόπους δια της πλαγίας οδού , ώστε να αναπληρώσει την ανεπάρκεια του .
        Έτσι το προεδρείο της Ομοσπονδίας από την μια στρέφετε κατά Σωματείων που έχουν διαφορετικές θέσεις και απόψεις , για να επιβληθεί στα υπόλοιπα  και από  την άλλη ζητά την τακτοποίηση των συνδρομών τους ... Μήπως σας διαφεύγει ότι , όσο ο Απολογισμός του 2014 είναι σε εκκρεμότητα , δεν υποχρεούνται τα Σωματεία να καταβάλουν την συνδρομή τους μέχρι την υπερψήφιση του , γιατί απλά η διοίκηση που έχασε την εμπιστοσύνη  και συνεχίζει να διοικεί χωρίς  αυτή ...
             Σήμερα τελικά το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο δηλαδή η Ομοσπονδία για τα μόνα που παλεύει , είναι να διατηρήσει το όνομα τη σφραγίδα και το να αυτοαποκαλείται  μέσω εγγράφων , ως η Αντιπροσωπευτικότερη  Συνδικαλιστική  Οργάνωση  στον κλάδο των ΠΠΥ και των Συμβασιούχων. 
                 Αυτά σας έχουν απομείνει , γιατί απλά δεν είστε σε θέση να εμπνεύστε , να οργανώσετε , να μοιράσετε  αρμοδιότητες ,  να ενημερώσετε , να ενημερωθείτε , να συνεργαστείτε , να  διαφυλάξετε την ενότητα των Σωματείων και τέλος να αγωνιστείτε μαζί με αυτά για τα συμφέροντα των μελών σας .
                Ξεχάσατε από που ξεκινήσαμε , πόσοι ήμασταν και πως φτάσαμε εδώ , αν πιστεύεται ότι με τον τρόπο που επιλέξατε να επιβληθείτε σε συναδέλφους και Σωματεία , σας πληροφορούμε ότι πολύ σύντομα θα εκπροσωπείτε μόνο τους εαυτούς σας , όπως έχουμε ξαναγράψει . 
Τελικά τι πρεσβεύετε Κύριοι του Προεδρείου της Ομοσπονδίας ;
            Κατ’ υπόδειξη του κ. Κωνσταντουδάκη , ζητήσαμε εγγράφως το μαγνητοσκοπημένο συνέδριο του Ιανουαρίου του 2015. Με τι το στείλατε; Με  χελώνα από την Κίνα; 
             
                 Η αδιαφορία σας και η επιλεκτική ενασχόλησή σας , έχει φέρει την Ομοσπονδία σε αυτή την κατάσταση. Φέρετε αποκλειστική ευθύνη για το κύρος της και για την ανύπαρκτη σοβαρότητα με την οποία την αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και ακόμα περισσότερο η φυσική και πολιτική μας ηγεσία. 
                Παρενθετικά να προσθέσουμε και κάτι ακόμη… Η επέκταση του Σωματείου μας δεν αφορά κανέναν πλην των μελών μας και όσων συναδέλφων επιθυμούν να είναι μέλη μας ... γιατί απλά  ήταν  σε  απομόνωση - απόγνωση , αλλά έχουν διάθεση να παλέψουν γι αυτά που ξεχάσατε … τα προβλήματα .
                 Γι’ αυτό λοιπόν μην ενοχλείτε τα μέλη μας και αναρωτιέστε για αυτή μας την ενέργεια… Λυπόμαστε που δεν ήταν δυνατό λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης που θα υπήρχε από τη μεριά μας, να το κάνουμε Πανελλήνιας εμβέλειας και να στενοχωρήσουμε περισσότερο τον κ. Βλαχογεώργο ...  που ασχολήθηκε με το θέμα 



                                                                                 Με τιμή το                                                                                                                                                
                                                                        Διοικητικό Συμβούλιο                                                                                                                                                                            
                                                                              του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                              ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ
    κιν.  6948401282  & *750942                                                              κιν. 6988615400  & * 715400    




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.)

Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/05.02.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Πειραιώς και Βούλγαρη 1 - Ομόνοια - Τ.Κ. 104 37 - Τηλ: 2130329842 - Fax: 2130334018
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. - www.pospid.gr - Email: pospid@gmail.com


Αθήνα: 14.02.2015                                                                  Αριθ. Πρωτ : 697

Αρ. Σελίδων: 2
Προς :  Σωματεία – Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών -Aποκατάσταση Tης Aλήθειας»
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014* (ΑΠΟ 19/01/2014 ΕΩΣ 31/12/2014)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Στις 9/1/2014 πραγματοποιήθηκε ανάληψη του ποσού των 5.000,00 ευρώ.
Στις 17/01/2014 πραγματοποιήθηκε ανάληψη του ποσού των 5.000,73 ευρώ.
Από τις εν λόγω αναλήψεις δικαιολογούνται δαπάνες μόνο για 4.321,72 ευρώ, για τις οποίες υπάρχουν και τα αντίστοιχα παραστατικά. Για τα υπόλοιπα 5.679,01 ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά δαπανών που να αιτιολογούν το ποσό αυτό.
Σύμφωνα με την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής το υπόλοιπο του ταμείου στις 31/12/2013 ήταν 6.837,53 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις κινήσεις του λογαριασμού που διατηρεί η Ομοσπονδία στην Ε.Τ.Ε το υπόλοιπο ήταν 12.500,73 ευρώ.

Α. ΕΣΟΔΑ




ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 19/01/2014



4.410,68
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2013



5.109,48
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ 2014



14.858,81
ΤΟΚΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΤΕ



11,45
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ



26.813,34
ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ



284,50
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ



51.488,26










Β. ΕΞΟΔΑ




ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ



3.417,05
ΙΚΑ



1.642,37
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡ ΕΤΩΝ



2.474,94
ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΡ. ΕΤΩΝ



5.863,44
ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



1.116,00
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ



567,24
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ 2014



15.302,29
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΠΡ ΕΤΩΝ



3.710,00
ΕΞΟΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ



1.648,29
ΕΞΟΔΑ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ



2.481,85
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ



3,00
ΦΟΡΟΙ - ΤΕΛΗ



1,72
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ



100,00
ΕΞΟΔΑ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ



377,19
ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ



1.033,66
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ



28,70
ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΡΙΤΩΝ (ΛΟΓΙΣΤΗΣ)



515,00
ΕΞΟΔΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ



452,70
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ



644,13
ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΙΩΝ



1.430,00
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ



42.809,57





ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 31/12/2014



8.678,69
ΣΥΝΟΛΟ



51.488,26

Επιπλέον  Παρατηρήσεις:
1) Τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας στεγάζονται σε κτίριο που ανήκει στην ΓΣΕΕ και έχουν διατεθεί δωρεάν στην Ομοσπονδία μας χωρίς την επιβάρυνση ούτε ενός ευρώ ενοίκιο. Το ποσόν των  5.860,00 περίπου ευρώ καταβλήθηκε για εκκρεμότητες ενοικίων προηγούμενων ετών.
2) Τα έξοδα μετακίνησης που καταβλήθηκαν για το έτος 2012 ήταν έξοδα για τα οποία είχε πάρει απόφαση η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
3) Τα έξοδα ρεύματος μοιράζονται μεταξύ 2 ορόφων (υπάρχει ένας μετρητής και για τους 2 ορόφους) και διαιρούνται διά δύο. Τα αναγραφόμενα έξοδα ρεύματος στον οικονομικό απολογισμό αντιστοιχούν σε 11 μήνες.
4) Η παρουσία των Μελών του Δ/Σ στο πρωτοδικείο Μεγάρων πραγματοποιήθηκε με προσωπικά έξοδα του καθ’ ενός χωρίς καμία επιβάρυνση της Ομοσπονδίας.
5) Προϋπολογισμός δεν διανεμήθηκε στο Συνέδριο αφού δεν υπήρχε γιατί παρ’ όλες τις προσπάθειες - ελέγχους έως και σήμερα δεν καλύφθηκε το έλλειμμα που παρουσιάζεται από 1/1/2014 έως 17/1/2014 από την προηγούμενη διοίκηση και για το οποίο ενημερώθηκε το Συνέδριο και από τον Ταμία της Ομοσπονδίας και από τον Γ. Γραμματέα.
Για το θέμα αυτό αλλά και για την παράδοση των βιβλίων ταμείου των ετών 2003 έως και 2011 υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ αλλά και του Συνεδρίου να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
6) Το πρόστιμο των 100,00€ καταβλήθηκε στην Ομοσπονδία μας τον Φεβρουάριο, λόγω της καθυστέρησης να κάνουμε την αλλαγή του νομίμου εκπροσώπου στην εφορία (αλλαγή στο όνομα του προέδρου), διάστημα κατά το οποίο δεν είχαμε προσλάβει ακόμη λογιστή.
7) Ο Γ. Γραμματέας του έτους 2013 και του έτους 2014 παραιτήθηκαν οικιοθελώς από την καταβολή χρημάτων για τις τηλεφωνικές τους γραμμές. Τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο της Ομοσπονδίας 500,00€ περίπου ανά έτος.
8) Έγινε η αποπληρωμή όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των προηγούμενων ετών της Ομοσπονδίας.
9) Μειώθηκαν τα εφάπαξ ποσά που καταβάλλονταν για τις μετακινήσεις του Δ/Σ.
Τα έξοδα μετακίνησης των Μελών του Δ/Σ καταβάλλονται πλέον μόνο με την κατάθεση των αντίστοιχων  παραστατικών (αποδείξεις - τιμολόγια) και όχι άνευ παραστατικών όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Σημ: Όλα τα παραπάνω είναι στην διάθεση οποιουδήποτε συναδέλφου επιθυμεί να  διασταυρώσει  το αληθές και η εγκυρότητά τους.
Συνάδελφοι,
Συμπληρώσαμε έναν περίπου χρόνο ως νέο Δ/Σ της Ομοσπονδίας μας. Ένα Δ/Σ με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του και αρκετές και σημαντικές αλλαγές στις θέσεις και τους ρόλους των παλαιών.
Η πιο εύκολη και δικαιωματικά ενέργειά μας θα ήταν να ζητήσουμε περίοδο χάριτος και συγχωροχάρτι για λάθη μας. Όμως δεν το θέλαμε και δεν το κάναμε ποτέ. Χαρακτηριστικό του αισθήματος ευθύνης που μας διακρίνει. Πως να το κάνουμε άλλωστε και να θέλαμε, αφού με το «καλημέρα» έτρεχαν πολλά και σημαντικά εργασιακά μας ζητήματα (αναδιοργάνωση, υπηρεσιακά συμβούλια, πρόσληψη όλων των Συμβ/χων, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, κ.α).
Στο διάστημα αυτό σίγουρα έγιναν λάθη, σίγουρα υπάρχουν παραλείψεις και πιθανότατα και στο επόμενο διάστημα να ξαναγίνουν. Όμως προσπαθούμε και διδασκόμαστε από αυτά. Δεν διεκδικούμε δάφνες, δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε το αλάνθαστο και την τελειότητα. Αν το έργο μας έχει πρόσημο θετικό ή αρνητικό δεν θα σας το πούμε εμείς ούτε κανείς άλλος μα θα το κρίνετε εσείς και μόνον εσείς
Επίσης το διάστημα αυτό δεν  μας ενδιέφερε το αν θα κάνουμε "φίλους ή εχθρούς". Μας ενδιέφερε όμως ποιους θα κάνουμε "φίλους ή εχθρούς" και το σημαντικότερο για ποιους λόγους θα τους κάνουμε. Δείτε λοιπόν ποιους κάναμε "εχθρούς ή φίλους" και για ποιον λόγο τους κάναμε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ο τακτικές των σκουπιδιών κάτω απο το χαλί, οι σκοτεινές και υπόγειες διαδρομές έχουν λάβει τέλος ανεπιστρεπτί.
Στην προσπάθειά μας αυτή ζητάμε την στήριξη και την βοήθεια όλων των συναδέλφων και όλων των Σωματείων και να είστε σίγουροι ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο αρέσει δεν αρέσει.
Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα ειλικρινές μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Είναι η μόνη, η πραγματική αμοιβή στην προσπάθειά μας.
Ευχαριστούμε !


Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

        Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                          Aνδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                        Τηλ: 6986131046


 http://pyrosvestesamth.blogspot.gr/2015/10/2014.html